Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nožom prebodol srdce svojej družke. O jeho treste už rozhodol súd
Zdielať na

Nožom prebodol srdce svojej družke. O jeho treste už rozhodol súd

KOŠICE / Dvadsaťdva rokov nepodmienečne - takýto rozsudok si na Krajskom súde v Košiciach vypočul 69-ročný Tibor z obce Lipovník. Práve tam podľa obžaloby nožom usmrtil svoju družku.

Ildikó (47) našli mŕtvu v dome s prebodnutým srdcom. Jej druh Tibor tvrdil, že nevedel, ako sa to stalo a mŕtvu ju už vraj našiel. V osudný deň mali spolu popíjať borovičku a vodku, z domu sa často ozýval krik a hádky. "Akože on bol veľmi dobrý chlap, len ona stále provokovala," uviedol vtedy obyvateľ obce.

Nebohá žena si mala dokonca v minulosti vymyslieť, že ju jej druh zbil. Dokazovaním sa ale zistilo, že klamala. Čo sa stalo tentokrát, vie už len sám Tibor, keďže v dome okrem ich dvoch nikto nebol. Obžalovaný je ochotný podrobiť sa aj detektorom lži, aby svoju nevinu dokázal, no ten mu sudca zamietol. Znalec však vylúčil to, že si žena mohla spôsobiť zranenia sama.

Na mestskom súde v Košiciach dostal 22 rokov nepodmienečne. Spokojný však nebol a voči verdiktu sa odvolal. Rozhodnúť tak musel krajský súd.

Obhajoba však poukazuje na viaceré rozpory pri vyšetrovaní a tvrdí, že jeho zlý zrak mohol byť aj podstatnou skutočnosťou pri preukázaní toho, ako v skutočnosti ku skutku mohlo dôjsť. "Obžalovaný mal rozsiahlu zrakovú vadu, ktorá podľa nášho názoru bola dôvodom, prečo nemohli byť správne vykonané znalecké posudky z oblasti psychiatrie a psychológie," informovala Ivica Štiglitz, advokátka obžalovaného. "Podľa môjho názoru toto bol výklad obhajoby, ale čo sa týka objektívneho stavu, myslím si, že bol dostatočne preukázaný," priblížila Ildikó Mihalovová - prokurátorka Krajskej prokuratúry v Košiciach

Krajský súd sa stotožnil s rozhodnutím mestského súdu a verdikt obžalovanému potvrdil. Obžalovaný Tibor si tak posedí za mrežami 22 rokov nepodmienečne v najprísnejšom väzení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy