Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Po podpaľačovi z Dunajskej Stredy skončili za mrežami aj jeho komplici
Zdielať na

Po podpaľačovi z Dunajskej Stredy skončili za mrežami aj jeho komplici

DUNAJSKÁ STREDA / Mladík, ktorý začiatkom mesiaca, dva dni po sebe podpálil niekoľko áut v Dunajskej Strede, má už aj komplicov za mrežami. V rukách polície skončili ďalší dvaja muži - objednávatelia.

​Kriminalisti pár dní po požiaroch vypátrali 21-ročného podpaľača, ktorý sa ku všetkému priznal. Od začiatku však bolo jasné, že bol len vykonávateľom. Pred pár dňami policajti zadržali aj dvoch objednávateľov. "Muži vo veku 38 a 28 rokov mu mali vopred na mobile ukázať autá, ktoré autá chcú zlikvidovať, na miesto ho dopraviť a do rúk mu dať aj všetky potrebné veci na založenie požiaru pod osobnými autami," informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Podľa informácií TV JOJ išlo o konkurenčný boj miestnych dílerov. Následkom ničivého požiaru zhorelo celkovo sedem áut. Škodu odhadli na približne 30-tisíc eur. 

​Vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy obvinil oboch objednávateľov zo zločinu poškodzovania cudzej veci formou spolupáchateľstva. Po ich zadržaní zároveň predložil prokurátorovi podnet, aby boli osoby stíhané väzobne. S dôvodmi väzby sa sudca pre prípravné konanie stotožnil a obaja muži skončili v priebehu uplynulého víkendu vo vyšetrovacej väzbe. Hrozí im až osemročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy