Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Podpálil niekoľko áut, vraj na objednávku dílera. Mladík sa dočkal rozsudku
Zdielať na

Podpálil niekoľko áut, vraj na objednávku dílera. Mladík sa dočkal rozsudku

DUNAJSKÁ STREDA / Dva dni po sebe podpálil niekoľko áut v Dunajskej Strede. 21-ročný mladík mal údajne konať na základe objednávky od miestnych dílerov. Ku skutku sa priznal a postavil sa pred sudkyňu.

​21-ročného Nikolasa priviezla policajná eskorta na Okresný súd v Dunajskej Strede krátko popoludní. Nikolas najprv podpálil v noci jedno auto na Kukučínovej ulici v Dunajskej Strede, od ktorého sa chytilo ďalšie auto. Majitelia škodu vyčíslili na viac než 11-tisíc eur. Na druhý deň v noci podpálil opäť jedno auto na ulici Ružový háj. Od neho sa chytili ďalšie štyri autá. Majitelia škodu vyčíslili na viac než 20-tisíc eur.

"Aj na základe kamerových záznamov a operatívnych informácií policajti zistili, že požiar založil 21-ročný mladý muž z okresu Levice. Ten sa policajtom pri výsluchu k obom skutkom priznal," potvrdila Zlatica Antalová, hovorkyňa KR PZ Trnava. Podľa informácii TV JOJ, mal mladík konať na základe objednávky od miestneho drogového dílera, ktorý sa takto rozhodol pomstiť konkurencii. "Na založenie požiaru mal použiť prinesený, napustený kus látky, ktorý úmyselne položil na alebo pod vozidlo a zapálil," doplnila hovorkyňa. 

Nikolasovi do reči príliš nebolo 

O približne hodinu neskôr sudkyňa rozhodla.  Aj napriek tomu, že sa Nikolas priznal a oľutoval svoje konanie, nepomohlo mu to. Putoval za mreže. "Sudkyňa pre prípravné konanie Okresného súdu Dunajská Streda vzala obvineného do väzby z dôvodnej obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti. Uznesenie súdu je právoplatné," uviedla Jana Kondakorová, hovorkyňa súdov v Trnavskom kraji. 

"Neotravuj ma, neotravuj ma," hovoril obvinený nášmu reportérovi. Svojim konaním spôsobil majiteľom áut značnú škodu, vo väzení si pre to odsedí 3 až 8 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy