Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Výbuch auta v tuneli spôsobila zrážka. Jeden z vodičov uhorel
Zdielať na

Výbuch auta v tuneli spôsobila zrážka. Jeden z vodičov uhorel

BRATISLAVA / Nočná dopravná nehoda v tuneli Horelica v Čadci si vyžiadala jednu obeť a jedného zraneného. Informovalo o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby na sociálnej sieti.

Nočná dopravná nehoda v tuneli Horelica v Čadci si vyžiadala jednu obeť. Ďalšia osoba sa zranila a previezli ju do nemocnice. Pri nehode došlo k výbuchu jedného auta. "Lekár u jednej osoby musel konštatovať exitus. Ďalšieho účastníka dopravnej nehody, 46-ročného muža, záchranári po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Čadci s poranením hrudníka," dodalo operačné stredisko.

46-ročný Milan mal popíjať alkohol na viacerých miestach v Kysuckom Novom Meste, domov mal ísť taxíkom. Už v ňom aj sedel, no v poslednej chvíli si to rozmyslel a taxikár ho musel zaviezť k jeho autu. "Bol značne opitý, presviedčal som ho, aby nešiel, že ho odveziem domov," povedal taxikár. Dokonca ho na parkovisku zablokoval. "Ešte som ostal za ním stáť ho chvíľu blokovať, aby som ho presvedčil, ale musel som ísť na zákazku. Ako som odchádzal, všimol som si, že odchádza aj on. Bolo pol druhej v noci," vysvetlil taxikár. Ten opitého vodiča nahlásil polícii.

Nehoda sa stala po desiatich minútach od nahlásenia 

Policajti opitého šoféra za tak krátky čas napriek snahe žiaľ nestihli zastaviť. K zrážke podľa nej prišlo po tom, ako vodič auta značky Opel prešiel pri výjazde z tunela do protismeru. V dychu mu namerali 1,92 promile alkoholu. "Po čelnej zrážke došlo k vznieteniu vozidiel. Po uhasení požiaru našli vo vozidle Škoda torzo tela osoby neznámej totožnosti," uzavrela hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy