Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Drogy mal predávať zo svojho auta. Hrozí mu až 10 rokov za mrežami
Zdielať na

Drogy mal predávať zo svojho auta. Hrozí mu až 10 rokov za mrežami

KOŠICE / Drogy mal kupovať a potom predávať zo svojho auta. Niektorým za peniaze, iným za protislužbu. Ide o 33-ročného Rolanda, ktorého zadržali kriminalisti. O jeho väzobnom stíhaní rozhodla sudkyňa košického Mestského súdu.

Kriminalisticky technik, ale aj psovod so špeciálne vycvičeným psom prehľadávali odstavené auto, ale aj byt v jednej z bytoviek na Sokoloskej ulici v Košiciach.

Polícia sa nám k prípadu zatiaľ podrobnejšie nevyjadrila, no podľa informácii TV JOJ mal mladík najmenej rok opakovane kupovať a ďalej predávať pervitín. Ten mal držať vo svojom aute, ktoré mal zaparkované pred bytovkou. Vo dverách mal mať čiernu príručnú tašku a v nej podľa zistení TV JOJ pervitín na takmer 100 jednorázových dávok drogy. "Môžeme potvrdiť, že počas policajnej akcie zameranej na zadržanie páchateľov drogovej trestnej činnosti boli zadržané tri podozrivé osoby. Dve z nich boli po vykonaní potrebných úkonov zo zadržania prepustené," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Jana Mesárová. 

Jeden zo zadržaných mužov, ktorý si prišiel zrejme pervitín kúpiť, mal podľa zistení TV JOJ okrem priesvitného vrecúška s bielou kryštalickou látkou u seba aj sklenenú fajku a zatavenú striekačku. Prokurátor však navrhol väzbu iba pre Rolanda, ktorý pervitín predával. "Dôvodom, pre ktorý bol prokurátorom podaný návrh na vzatie do väzby, bola obava z pokračovania v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Košiciach Jarmila Jánová. Obžalovaný Roland sa ku skutku priznal a ľutoval. Prokurátor mu však navrhoval väzbu z preventívnych dôvodov a sudkyňa mu vyhovela. Obžalovaný sa voči tomuto rozhodnutiu neodvolal a tak si na svoj trest počká vo väzbe. V prípade dokázania viny mu hrozí až 10 rokov za mrežami. "Vo veci sú aj naďalej vykonávané potrebné procesné úkony, a aby nedošlo k zmareniu ďalšieho vyšetrovania, bližšie ani podrobnejšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť," uzavrela hovorkyňa Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy