Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Bizarný únik: Páchateľ utiekol z policajnej budovy cez toalety
Zdielať na

Bizarný únik: Páchateľ utiekol z policajnej budovy cez toalety

MEDZILABORCE / Vyskočil z okna toalety na prvom poschodí. Možno by to nebolo nič zaujímavé, keby sa takto na slobodu nedostal páchateľ, ktorého zadržali policajti v Medzilaborciach. Po tom, ako ušiel z policajnej budovy, okamžite po ňom vyhlásili pátranie. Osobnú slobodu totiž nemal obmedzenú len tak pre nič za nič. Muža (48) napokon dolapili humenskí kriminalisti. Pre svoj takmer dokonalý zločin si našiel naozaj kuriózny úkryt.

​Po vyhrážkach smerom k žene ho policajti zo spoločného obydlia vykázali, no on sa tam napriek zákazu vrátil. A to preňho znamenalo jednosmerný lístok za mreže. Muž (48) sa ale rozhodol, že za múrmi policajnej stanice viac čakať nebude. "Došlo k úteku zadržanej osoby z obvodného oddelenia v Medzilaborciach," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 

Takto to po jeho vyčíňaní na oddelení vyzeralo. Podľa zdroja televízie JOJ sa mu podarilo vyskočiť z okna na toalete na prvom poschodí. Bezprostredne po tom, ako ušiel, policajti po mužovi vyhlásili mimoriadne pátranie. "Ako môže z polície utiecť? Je to normálne? To je nebezpečné, strach niekde ísť," povedala jedena z obyvateliek Medzilaboriec.

Ukrýval sa v skrini

Policajti si pomohli aj špeciálnou technikou, akú využívajú príslušníci hraničnej a cudzineckej polície na slovensko-ukrajinskej hranici. Do pátrania sa zapojilo množstvo policajtov. A to nielen príslušníci jednotlivých obvodných oddelení, no aj humenskí kriminalisti. Práve tým sa napokon hľadaného muža podarilo nájsť. "Vďaka okamžitej reakcii polície a nasadeniu prostriedkov sa osobu na úteku v krátkom čase podarilo zadržať," informovala Ligdayová. 

A tak, ako kuriózne medzilaborská kovbojka začala, tak sa aj kuriózne skončila. Humenskí kriminalisti muža našli v byte jeho matky. Našiel si naozaj neodhaliteľný úkryt. Schovával sa v skrini. "Okolnosti, za akých došlo k úteku zadržanej osoby, budú predmetom šetrenia Oddelenia kontroly," dodala Ligdayová. Po nájdení 48-ročný Peter znova smeroval za mreže.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy