Skoro jasno
18°
Bratislava
Tragédia na Záhorí: Senior mal jatočnou pištoľou zastreliť manželku aj seba
Zdielať na

Tragédia na Záhorí: Senior mal jatočnou pištoľou zastreliť manželku aj seba

BORSKÝ MIKULÁŠ / Smutná tragédia otriasla dnes ráno obcou Borský Mikuláš. Záchranné zložky tam našli v dome manželský pár bez známok života. Na mieste je od skorého rána reportérka Nicol Richterová.

​Lekár na mieste konštatoval exitus u 71-ročnej Anny a 73-ročného Jána. Podľa informácií TV JOJ mal muž zastreliť svoju manželku, ktorá svojim zraneniam v dome podľahla. Následne mal zbraň namieriť na seba a tak spáchať samovraždu. Podľa susedov nič nenasvedčovalo veľkej hádke. Pár bol podľa ich slov milý a dobrosrdečný. Na mieste zasahuje polícia a kriminalisti. 

Na mieste činu to vyzeralo takto:

​V obci Borský Mikuláš bývali 13 rokov. Podľa predbežných informácií išlo o plánovanú smrť. Muž zastrelil svoju ženu pomocou jatočnej pištole. Záchranným zložkám sa naskytol veľmi smutný pohľad. Na posteli ležala mŕtva žena, na stoličke vedľa nej jej muž. "Operačné stredisko záchrannej služby Slovenskej republiky vyslalo ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci k dvom osobám so strelnými poraneniami," informovala hovorkyňa Operačného strediska. 

Záchranárov zalarmoval ich syn

Podľa susedov nenasvedčovalo nič nejakej hádke. "Podľa mňa to nezvládli psychicky, keď mala vysoké štádium rakoviny," priznal tamojší obyvateľ. Ostatní susedia sa v názoroch zhodujú - obaja zosnulí boli dobrosrdeční a bezproblémoví ľudia.

Manželský pár sa od rána svojmu synovi neozýval, preto práve on zalarmoval záchranárov. Obaja boli veľmi chorí, potvrdila to aj suseda. "Žena bola od septembra veľmi chorá," dodala. 71-ročná Anna mala rakovinu, odmietla liečbu v poslednom štádiu ochorenia. Jej muž slabé srdce. Zosnulí mali aj deti.

"V rodine mali aj nejaké zdravotné problémy," priznal starosta obce Róbert Macek. Podľa jeho slov im aj iný člen rodiny mal zomrieť na rakovinu. "Pani sa liečila a pán mal tiež svoje zdravotné problémy. Boli to veľmi milí a bezproblémoví ľudia," doplnil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy