Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
VIDEO: Cestu si pomýlila s lávkou pre cyklistov a chodcov
Zdielať na

VIDEO: Cestu si pomýlila s lávkou pre cyklistov a chodcov

MICHALOVCE / Sociálne siete valcuje bizarné video z Michaloviec. Počas rekonštrukcie mosta tam jedno z áut namiesto obchádzkovej trasy využilo na prejazd ponad rieku lávku určenú pre peších a cyklistov. Tí sa museli vozidlu uhnúť. Dnes už vieme či išlo o stávku či recesiu alebo skratové konanie osoby za volantom.

Mesto Michalovce nechá skontrolovať pešiu a cyklistickú lávku po nepovolenom prejazde osobného auta. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa radnice Mária Stričková. Incident z pondelka 22. januára rieši aj dopravná polícia. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová spresnila, že žena nerešpektovala dopravné značenie týkajúce sa zákazu odbočenia vľavo. Po prejdení lávkou vstúpila do priestoru križovatky a pokračovala cez chodník určený pre cyklistov, ktorý vedie na most cez rieku Laborec. 

"Tu ju už zastavili michalovskí dopravní policajti. Okrem porušenia dopravných značiek vodička svojím správaním porušila aj ďalšie pravidlá cestnej premávky vrátane pravidiel pre chodcov a nesprávneho spôsobu jazdy," spresnili z polície. Keďže most je určený len pre chodcov a cyklistov, vodičke v rámci správneho konania hrozí pokuta vo výške od 60 do 300 eur a zákaz viesť motorové vozidlá po dobu dvoch rokov.

Na prejazd reaguje aj radnica nasadením členov Mestskej občianskej poriadkovej služby na lávku, aby usmernili chodcov a vyzvali ich, aby prechádzali len strednou časťou lávky. Hovorkyňa taktiež informovala, že lávka bude v utorok podrobená odbornej kontrole s cieľom zabezpečiť bezpečnosť chodcov a zistiť, či nie je poškodená.

V tesnej blízkosti pešej lávky sa nachádza most pre automobily. Ten je od septembra 2023 uzavretý a prebieha na ňom komplexná rekonštrukcia, preto je cesta na michalovské sídlisko vedená cez obchádzkovú trasu. Samospráva očakáva dokončenie a opätovné otvorenie mosta pre dopravu do júna 2024.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy