Jasno
20°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Muža zavalilo auto. Okolnosti nešťastia prešetruje polícia
Zdielať na

Muža zavalilo auto. Okolnosti nešťastia prešetruje polícia

ŽARNOVICA / Do Malej Lehoty pri Žarnovici letel záchranársky vrtuľník. Pomoc potreboval starší muž, ktorého malo pred domom pritlačiť auto, ktoré sa samovoľne pohlo. Muž zraneniam podľahol po prevoze do nemocnice. Okolnosti nešťastia preveruje polícia.

V Malej Lehote pristál záchranársky vrtuľník. Na lúke pri rodinných domoch záchranári nakladali na palubu muža, ktorého na dvore zachytilo auto.

Auto sa malo podľa polície pohnúť a samovoľne zišlo ku ceste a to z pozemku, kde bolo zaparkované. Staršieho muža, ktorý práve vtedy otváral bránku, auto pritlačilo, zostal pod ním ležať. Spod auta, ktoré ho doslova uväznilo, ho vytiahli a rýchlo prevážali do nemocnice. "Po pristátí v blízkosti nešťastia lekár leteckých záchranárov prevzal 63-ročného muža so závažným poranením hrudníka do svojej starostlivosti. Záchranári ho preložili na palubu vrtuľníka a za kontinuálnej resuscitácie bol v kritickom stave odovzdaný na urgentný príjem fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," uviedla hovorkyňa ATE Poprad Alena Hopjaková. Stav bol natoľko vážny, že aj napriek snahe lekárov muž zraneniam v nemocnici podľahol. Okolnosti tohto nešťastia bude vyšetrovať polícia. Boli tam svedkovia, ktorých postupne vypočujú. "Polícia na mieste vykonala potrebné procesné úkony, zaistila vozidlo a vypočúva svedkov," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Technický stav auta budú musieť preskúmať. Zisťovať budú, prečo sa auto samovoľne pohlo, či mohlo ísť o technickú poruchu, a či bola zatiahnutá brzda. "Poverený príslušník v Novej Bani začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prípad je v štádiu vyšetrovania," konštatovala hovorkyňa Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy