Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Desivý nález: V jazere našli dvoch utopených ľudí
Zdielať na

Desivý nález: V jazere našli dvoch utopených ľudí

SENEC / V obci Rovinka našli dve utopené osoby. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Podľa informácií TV JOJ išlo o mladú ženu a muža. Na mieste bolredaktor TV JOJ Lukáš Demín.

"Policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci aktuálne preverujú okolnosti tragickej udalosti, ku ktorej došlo v jednom z jazier v seneckom okres," informovala polícia na sociálnej sieti.

Pri jazere videli topánky a popraskaný ľad

Políciu zavolali potom, čo ktosi videl odparkované auto pri jazere. "Vo vodnej ploche jazera boli následne nájdené telá muža a ženy bez známok života," informovali policajti. Podľa informácií TV JOJ dvojica išla 21. januára vo večerných hodinách na jazero. Muža našli s korčuľami na nohách a žena sa pravdepodobne viezla na sánkach. 

Podozrenie, že niečo nie je v poriadku vzbudilo prázdne odstavené auto pri jazere. Pred ním sa na ľade nachádzali topánky. Okrem topánok na zamrznutej ploche si všimli aj popraskaný ľad. Na miesto preto vyrazili hasiči a potápači. Dvojicu hľadali aj dronom. Všimnúť si ju mali pod čiastočne zamrznutou hladinou.
Mladý muž mal narozdiel od zosnulej ženy obuté korčule. Na hladinu vytiahli aj sánky, hokejku a ďalšie predmety. Podľa informácií TV JOJ sa dvojici musela stať druhá časť jazera, kde už ľadu toľko nebolo. To si ale nemuseli všimnúť. Na jazero mali prísť včera večer, keď bola tma.

"️V nadväznosti na tento prípad apelujeme na verejnosť, aby občania dôsledne zvážili vzhľadom na aktuálne poveternostné podmienky pohyb na zamrznutých jazerách a vodných plochách," odkázal hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy