Skoro jasno
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hrôzostrašný prípad vraždy. Vrahom vlastnej matky má byť jej dieťa
Zdielať na

Hrôzostrašný prípad vraždy. Vrahom vlastnej matky má byť jej dieťa

OLOMOUC / Dieťa vrahom - takýto otrasný prípad riešia kriminalisti v Olomouci. Chlapec sa k činu priznal, pre svoj vek však väzeniu unikne.

​Kriminalisti vyšli do bytu tridsaťosemročnej ženy po tom, čo sa jej partner nemohol dovolať. Našli ju v krvi a hneď bolo jasné, že bola zavraždená. "Na miesto udalosti bol vyslaný koroner k obhliadke tela nebohej. Na tele boli nájdené rezné rany, najmä v oblasti hlavy a krku," informovala Lucia Mikisková, hovorkyňa záchrannej služby

Stopy a indície na mieste činu kriminalistov doviedli k dieťaťu. "Do rána zadržali podozrivú osobu, mladšiu ako 15 rokov, ktorá sa k činu priznala," priblížil Libor Hejtman, hovorca polície. Vzhľadom k veku dieťaťa policajti omietajú poskytovať akékoľvek podrobnejšie informácie aj to, či bol chlapec so ženou v akomkoľvek príbuzenskom vzťahu. Podľa informácií TV JOJ mal však chlapec zavraždiť svoju matku.

Za vraždu hrozí dospelému až 20 rokov väzenia, maloletému vo veku 15 až 18 rokov polovičná sadzba. V tomto prípade ide ale o žiaka základnej školy, ktorý ešte nemal ani 15 rokov, a tak trestu väzenia unikne. "V danom prípade pravdepodobne dôjde k odloženiu prípadu pre neprípustnosť trestného stíhania, pretože osoba kvôli nízkemu veku nie je trestne zodpovedná," vysvetlil Hejtman. Najvyšším možných trestom, o ktorom bude rozhodovať súd, je tak nariadenie ochrannej výchovy, v tomto prípade umiestnenie žiaka do výchovného ústavu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy