Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Záhadná smrť ženy: Jej telo našiel študent v lese
Zdielať na

Záhadná smrť ženy: Jej telo našiel študent v lese

HORNÉ ZAHORANY / Telo 42-ročnej Angeliky našiel študent na prechádzke horou nad obcou Horné Zahorany. Žena bola riadne oblečená. Našli ju v rimavskosobotskom okrese, no pochádzala z iného regiónu.

Desivý nález ohlásil policajtom študent lesníckej školy. Telo ženy bez známok života našiel vo svojej obľúbenej lokalite. Naposledy tam bol v lete minulého roku a podľa jeho slov ide o oblasť, v ktorej bežne ľudí nestretáva. Ako sa tam táto žena ocitla, si nevie vysvetliť. "Tam ľudia z okolia nechodia, iba ja. Tam vlastne ani nie je žiadny turistický chodník, tak nechápem, prečo tam bola," uviedol študent Ján.

Kráčal smerom do kopca, keď si na jeho vrchole najskôr všimol bundu. "Ľudia zahadzujú veci, tak som si myslel, že je to nejaká zahodená stará bunda. Išiel som bližšie a videl som hlavu, vlasy, nohy, tak už som vedel," priblížil Ján. Podľa slov študenta bolo jej telo stuhnuté, nebola teda žiadna šanca ju zachrániť. Odkedy tam ležala, nie je jasné. Pôjde zrejme o dni, maximálne týždne. Oblečenie mala relatívne teplé. "Čiapku nemala, bundu mala takú normálnu na zimu. Mala rifle a čižmy také na jeseň," opísal Ján.

Žena zomrela v lese, niekoľko kilometrov od dediny. Po poľnej ceste sa dalo prejsť iba terénnymi autami. Na kopec museli ísť policajti, aj lekárka pešo. Na miesto nešťastia sa nevedelo dostať ani vozidlo pohrebnej služby, museli prísť pomôcť hasiči. "Policajným zborom sme boli požiadaní o asistenciu v nedostupnom lesnom teréne. Mali sme transportovať nebohú osobu," informoval Richard Totkovič, veliteľ zásahu HaZZ Rimavská Sobota. Telo mŕtvej ženy zniesli najprv pár metrov pešo, potom na štvorkolke a až na hlavnej ceste ho odovzdali pracovníkom pohrebnej služby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy