Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Matka s dcérou zostali uväznené v aute. Dôvod všetkých prekvapil
Zdielať na

Matka s dcérou zostali uväznené v aute. Dôvod všetkých prekvapil

RUŽOMBEROK / Ružomberskí hasiči pomáhali ráno matke s dcérou. Zostali uväznené v prevrátenom aute. Chýbalo doslova len pár desiatok centimetrov a vozidlo by skončilo v ľadovej vode.

K dopravnej nehode došlo približne o siedmej hodine ráno. Matka viezla svoju dcéru do školy. S autom z presne nezistených príčin prešla do protismeru a prerazila oplotenie. Škodovka sa prevrátila, no našťastie ju spomalili husté kríky.

V opačnom prípade by zrejme auto skončilo v priekope s ľadovou vodou. Záchranné zložky zalarmoval policajt, ktorý bol svedkom rannej nehody. Išiel tadiaľ práve do práce. "V prevrátenom vozidle sa nachádzali dve osoby, ktoré s našimi príslušníkmi komunikovali. Tieto osoby sme vyslobodili za pomoci nastavovacieho rebríka," upresnil Pavol Pecník, riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ v Ružomberku. 

Dieťa museli odviesť do nemocnice

"Záchranári transportovali 10-ročné dieťa do nemocnice v Ružomberku, s povrchovým poranením hlavy. 35-ročnú ženu, ošetrili záchranári na mieste," dodala Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Prekvapenie pre všetkých nastalo, keď ženu policajti podrobili dychovej skúške. "Vodička sa podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,18 mg na liter, čo predstavuje 0,38 promile alkoholu," dodala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Na mieste jej zadržali vodičský preukaz a spísali správu o objasňovaní priestupku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy