Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Postrelený poľovník zomrel: Zabiť ho mala strela z brokovnice jeho kolegu
Zdielať na

Postrelený poľovník zomrel: Zabiť ho mala strela z brokovnice jeho kolegu

ŠAĽA / Poľovník, ktorého počas spoločnej poľovačky postrelili, zomrel. 46-ročný muž v nemocnici po niekoľkých dňoch zraneniam podľahol. Ide o prípad zo soboty, ktorý sa stal v Šali. Jeden z poľovníkov zasiahol muža brokovnicou.

​Poľovačka na bažanty napokon dopadla tragicky. 49-ročný muž sa počas streľby podľa predbežných zistení pošmykol a rana z brokovnice v tej chvíli zasiahla do brucha jeho kolegu. Lekári zistili, že muž má v tele viac ako 50 brokov. Jeho zranenia boli od začiatku veľmi vážne. "Vzhľadom na rozsah svojich poranení a multi-orgánové zlyhávanie, pacient svojim zraneniam podľahol," informovala hovorkyňa FN Nitra Tatiana Kubinec. 

Podozrivý je 49-ročný poľovník

O mužov život lekári bojovali niekoľko dní. Prípadom už nebohého Štefana sa od začiatku zaoberá aj polícia a preverujú, čo presne sa na poľovačke stalo a či išlo o nešťastnú náhodu. "V danej veci bude vykonaný výsluch hospodára poľovného združenia, ako aj výsluchy ostatných svedkov," priblížila hovorkyňa KR PZ Nitra Jana Šinková. 

Jednou z verzií je aj tá s pošmyknutím 49-ročného podozrivého muža. Ten sa podrobil aj dychovej skúške, no alkohol počas poľovačky nepil. Polícia už k prípadu pozvala aj znalca a okolnosti aj naďalej vyšetruje. "Bude vykonané znalecké skúmanie z oblasti balistiky a poľovníctva," dodala Šinková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy