Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Muž, ktorý utopil kamaráta v Štrbskom plese, si odsedí 14 rokov natvrdo
Zdielať na

Muž, ktorý utopil kamaráta v Štrbskom plese, si odsedí 14 rokov natvrdo

PREŠOV / Za vraždu na Štrbskom plese poputuje 47-ročný muž na 14 rokov za mreže. Okresný súd v Prešove schválil v tomto prípade dohodu o vine a treste. Hádka dvoch mužov sa skončila smrťou jedného z nich. Obeťou je 40-ročný muž z obce v nitrianskom okrese.

​Agresívnemu útoku mala na brehu Štrbského plesa predchádzať hádka, pri ktorej asistoval alkohol. Obvinený muž mal sotiť rukami svojho známeho tak, že spadol do vody no a tam v útoku pokračoval. Hlavu mu mal zatlačiť pod vodu a držať pod hladinou, až kým nebohý nejavil známky života. Potom, ako skončil s obvinením na krku, bolo rozhodovanie o jeho väzbe rýchle. V pojednávacej sieni sa vtedy zdržal presne osem minút. Sudca ho poslal za mreže.

​Rýchle bolo aj aktuálne konanie na súde. Obvinený sa totiž ku skutku priznal a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Súd tak už len zisťoval, či sú naplnené všetky podmienky na dohodu o vine a treste. Obvinený tak musel odpovedať na 10 otázok. Okrem toho, že musel priznať vinu, musel sa aj vzdať práva na klasický proces.

"Dohoda o vine a treste je legitímnym prostriedkom dohody obvineného a prokurátora a je schválená súdom. Nemáme proti tomu výhrady," uviedol JUDr. Erich Markocsy, obhajca obvineného. Za tento skutok mu hrozilo až 20 rokov za mrežami. Prokurátor navrhol 14 rokov natvrdo. Obvinený súhlasil aj s uloženým trestom. Kým v pojednávacej sieni povedal 10-krát áno, pri odchode už kráčal bez slova.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy