Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V Štrbskom plese mal utopiť svojho kamaráta. Muža poslal sudca do väzby
Zdielať na

V Štrbskom plese mal utopiť svojho kamaráta. Muža poslal sudca do väzby

PREŠOV / Muža, ktorého obvinili z vraždy na brehu Štrbského plesa, poslal sudca nekompromisne za mreže vyšetrovacej väzby. Z ohavného zločinu vraždy policajti obvinili o osem rokov staršieho kamaráta obete. V prípade dokázania viny pred súdom mu hrozí 15 až 20 rokov väzenia.

​Po nociach strávených v policajnej cele predviedli policajti 48-ročného muža pred sudcu pre prípravné konanie. Ten rozhodoval o návrhu prokurátora, ktorý žiadal pre obvineného muža väzbu. Muža v rifliach, mikine a s putami na rukách odprevadili ozbrojení policajti do pojednávanej siene. Tam sa zdržal presne osem minút. Po obvinení z ohavného činu, za ktorý mu hrozí až 20 rokov väzenia, sa sudca stotožnil s návrhom prokurátora a poslal ho za mreže. "Obvineného som vzal do väzby pre obavu, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti a tiež je tu obava, že by mohol ujsť, keďže mu hrozí vysoký trest," uviedol sudca Marek Čech. "V podstate rešpektujeme rozhodnutie súdu, poradíme sa s klientom," dodal obhajca obvineného.

Agresívnemu útoku mala na brehu Štrbského plesa predchádzať hádka. Obvinený muž mal podľa polície sotiť rukami svojho známeho tak, že spadol do vody. V nej v útoku pokračoval. Hlavu mu mal zatlačiť pod vodu a držať ju pod hladinou, až kým nebohý nejavil známky života.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy