Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Prípad detského gangu z Miloslavova sa ocitol na súde
Zdielať na

Prípad detského gangu z Miloslavova sa ocitol na súde

MILOSLAVOV / Prípad, ktorý otriasol celým slovenskom je pred súdom. Partia z detského gangu v Miloslavove vtedy zbila len 11-ročnú školáčku. Skončila zranená a opitá do bez vedomia. Všetko si to pritom deti natáčali na mobil. Hlavná aktérka z videa sa dnes posadila na lavicu obžalovaných. Zbité dievča má traumu do dnes. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Súdne pojednávanie začalo po dvoch rokoch

​"V noci nespáva, spáva pri svetle. Žije jak nejaká štvaná zver," priblížila matka dievčaťa. So slzami v očiach nám matka teraz už 13-ročnej dcéry porozprávala čo jej dieťa prežíva a prežívalo. Všetko sa to začalo ešte pred 2 rokmi v januári. Partia detí z Miloslavova vtedy na družstve údajne zbila 11-ročné dievča. Skončila s modrinami, krvavou tvárou a okrem toho aj opitá. "To aj povedala, že také niečo sa nedá odpustiť," povedala matka dievčaťa.

Celá kauza skončila až na súde. Dnes už 17-ročné dievča obžalovali z ublíženia na zdraví a výtržníctva. Pred sudcu, sa ale dostala z partie ako jediná. V minulosti potrestali ešte dvoch mladíkov. Na pár mesiacov skončili v diagnostickom centre. Keďže ide o mladistvé osoby, všetky pojednávania sa budú odohrávať za zatvorenými dverami bez novinárov či verejnosti. "Súd vylučuje verejnosť z celého hlavného pojednávania vzhľadom na to, že verejným prejednaním by mohla byť ohrozená mravnosť," uviedol sudca na súde. 

Obžalovaná vinu odmieta

Obžalovaná Ela akúkoľvek vinu odmieta. Pred sudcom nevypovedala. "Vyjadrila sa, že jej je ľúto ako skutok sa stal a urobila vyhlásenie, že je nevinná," informoval Jozef Obert, obhajca obžalovanej. 

Mama zbitej školáčky bola na súde sama bez dcéry. Tá bola v škole. Rodina tvrdí, že by to dcéra nezvládla a na všetko chce čím skôr zabudnúť. "Hovorím, že keď budeš musieť ísť, tak budeš musieť. Ona že nie ona aj tak nepôjde," dodala matka dievčaťa.

Do dnešného dňa sa nikto poškodeným vraj ani len neospravedlnil. Keďže je hlavná aktérka z videa mladistvá hrozí jej preto aj menší trest. V prípade, že ju súd uzná vinnou môže dostať 1 až 2,5 roka. Aj na ďalšom pojednávaní je verejnosť vylúčená. Pred súd sa koncom mája postaví znalkyňa z odboru psychiatrie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy