Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Obetí, ktoré infikoval muž syfilisom, bude viac
Zdielať na

Obetí, ktoré infikoval muž syfilisom, bude viac

SOBRANCE / Všetko nasvedčuje tomu, že detí, ktoré 31-ročný muž v Sobranciach sexuálne zneužil a nakazil syfilisom bude oveľa viac ako len doteraz známe tri. Pohlavnou chorobou sa totiž infikovalo viac detí.

Počet potvrdených prípadov syfilisu narastá. Lekári už majú k dispozícii výsledky ďalších testov. "Ku dnešnému dňu 10 prípadov v tejto lokalite. V drvivej väčšine prípadov sa prenáša intímnym kontaktom, sexuálnym stykom," uviedla kožná lekárka Jana Mačeková z ambulancie v Sobranciach. 

Vyšetrovanie prípadu je mimoriadne náročné. Ide o citlivé informácie týkajúce sa maloletých osôb. Deti však polícii poskytli dôkazy, ktoré podozrivého muža usvedčili. "Rovnaké však bolo nielen miesto, ale aj spôsob akým ku spáchaniu skutkov dochádzalo. Obvinený muž dokonca používal rovnakú návnadu, ako maloletých presvedčil, aby splnili jeho úmysly," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Testy na syfilis musí podstúpiť každé dieťa z osady. Prispeje to nielen k odhaleniu ďalších možných obetí podozrivého, ale aj k úspešnej liečbe choroby. "Jedná sa zhruba o 40 až 50 detí v tejto časti mesta," konštatoval primátor Ján Sklár. "Tie následky na zdravie u neliečeného pacienta môžu byť závažné až smrteľné," vysvetlila lekárka Mačeková. Obvinený sa momentálne nachádza vo vyšetrovacej väzbe. Jeho ďalší osud bude závisieť od toho, či sa ku spáchaniu viacerých skutkov prizná. "V prípade dokázania viny hrozí obvinenému 31-ročnému mužovi trest odňatia slobody na 7 až 15 rokov," doplnila hovorkyňa Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy