Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Otrasný prípad zneužívania detí. Muž ich nakazil syfilisom
Zdielať na

Otrasný prípad zneužívania detí. Muž ich nakazil syfilisom

MICHALOVCE / K hrozivému prípadu došlo na východnom Slovensku. Muž z okresu Sobrance mal sexuálne zneužiť viacero maloletých detí, ktoré zároveň nakazil syfilisom. Páchateľ už sedí do vyšetrovacej väzbe. Podrobnosti zisťoval Vlado Jurek. Viac sa dozviete vo videu.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach obvinil zo zločinu sexuálneho zneužívania, prečinu ohrozovania pohlavnou chorobou a zločinu sexuálneho násilia v štádiu pokusu v týchto dňoch 31-ročného muža z okresu Sobrance," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Dodala, že michalovský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby, ktorému sudca vyhovel.

Páchateľ je už za mrežami. "Vzniesť obvinenie bolo možné na základe dôkaznej situácie, na podklade doposiaľ zadovážených dôkazov i vykonaných potrebných procesných úkonov," informovala Ivanová. Keďže poškodenými sú v tomto prípade viaceré maloleté deti, bolo potrebné postupovať veľmi citlivo. "Výsledkom bolo zistenie, že poškodené maloleté osoby spájala jedna a tá istá osoba – osoba obvineného. Rovnaké bolo nielen miesto, ale i spôsob, akým ku spáchaniu skutkov dochádzalo," priblížila Ivanová s tým, že muž dokonca používal aj rovnakú návnadu.

Doposiaľ sa polícii podarilo stotožniť tri maloleté deti vo veku 7, 8, a 11 rokov. "Po po kontakte s obvineným mužom boli pozitívne diagnostikované na pohlavne prenosné ochorenie syfilis," uviedla hovorkyňa. Vyšetrovanie ale naďalej prebieha a nie je vylúčené, že počet nakazených detí bude ešte vyšší. "Aby však nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu ďalšieho vyšetrovania, no predovšetkým vzhľadom na citlivosť prípadu a nízky vek poškodených osôb, bližšie ani podrobnejšie informácie nie je vhodné zverejňovať," uzavrela Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy