Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Jedna obeť a traja zranení: Zrážka troch áut pri Handlovej obmedzila dopravu
Zdielať na

Jedna obeť a traja zranení: Zrážka troch áut pri Handlovej obmedzila dopravu

HANDLOVÁ / Tri zdemolované autá, štyria zranení a jeden mŕtvy vodič. Takáto je bilancia tragickej nehody ktorá sa stala pri obci Ráztočno v prievidzskom okrese dnes ráno. Vodič dodávky dostal podľa svedkov šmyk a narazil do dvoch áut. V jednom sa viezli aj členky prievidzského futsalového tímu. Cesta bola neprejazdná 2 hodiny.

Tragická dopravná nehoda sa stala medzi troma vozidlami motorových vozidiel v smere z Handlovej na Prievidzu. Pred tabuľou Ráztočno bola cesta I/9 v oboch smeroch neprejazdná, aktuálne je premávka už obnovená. Na mieste zasahovali aj záchranné zložky. Pri nehode zahynul 32-ročný vodič, zranenia utrpeli aj ďalší traja ľudia.

"Vinníkovi sa nič nestalo, ale nechápem, ako mohol ísť tak rýchlo. Všetko je tu roztrúsené a aj motor," ozrejmil svedok nehody. Hráčky smerujúce na zápas boli pri vedomí. O pár minút už boli v opatere záchranárov. "Mal jazdu prispôsobiť počasiu, to ho neospravedlňuje," dodal vodič futsalového tímu. 

Okolnosti nehody sú zatiaľ predmetom vyšetrovania

Podľa doposiaľ zisteného sa 29-ročný vodič dodávky zn. Peugeot dostal do šmyku, pravdepodobne po tom, ako dokončil predbiehanie. Následkom toho prešiel s vozidlom do protismeru, kde sa čelne zrazil s autom zn. Volkswagen. To sa odrazilo do ďalšieho vozidla zn. Toyota. "Na miesto bol privolaný vrtuľník rýchlej zdravotnej pomoci, ale 32-ročný vodič auta zn. Volkswagen utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Tri osoby utrpeli zranenia s doposiaľ nezistenou dobou liečenia," objasnila vedúca oddelenia komunikácie trenčianskej krajskej polície Ingrid Krajčíková.

"Okolnosti dopravnej nehody, miera zavinenia, ako aj presná príčina sú predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Prievidzi začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala Krajčíková. Nevinný vodič, ktorý zomrel, sa podľa našich informácií iba pred pár mesiacmi oženil. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy