Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vážna nehoda dvoch áut: V jednom z nich sedela matka s dieťaťom
Zdielať na

Vážna nehoda dvoch áut: V jednom z nich sedela matka s dieťaťom

TRNAVÁ HORA / Pri Trnavej Hore sa zrazili dve autá. V jednom sedela matka s malým dieťaťom a v druhom boli dvaja robotníci, ktorých museli vystrihovať hasiči. Obaja skončili v opatere lekárov.

​Dvaja robotníci cestovali skoro ráno za prácou, havarovali pri Trnavej Hore. Cesta v tomto úseku vedie ponad železnicu popri Hrone. Bola tak namrznutá a šmykľavá, čo mladý vodič zrejme podcenil. Potom, čo dostal šmyk, prešiel do protismeru, kde zachytil zvodidlá. "V dôsledku kontaktu so zvodidlami začalo vozidlo rotovať, pričom došlo k zrážke s vozidlom Audi," priblížila hovorkyňa KR PZ BB Petra Kováčiková. 

Robotníkov našli zakliesnených pod pokrčenými plechmi auta

Polícia usúdila, že sa pod túto nehodu podpísala neprimerane rýchla jazda. V aute, s ktorým sa robotníci zrazili sedela matka s malým dieťaťom. Jej manžel mal ísť v ďalšom aute za nimi a tak ich preložil k sebe a odviezol do nemocnice na ošetrenie. Pomoc privolali aj okoloidúci vodiči, ktorí našli robotníkov zakliesnených pod pokrčenými plechmi. "V jednom z vozidiel sa nachádzali dve osoby, ktoré sme vystrihli za pomoci hydraulického náradia," informoval Radovan Flachbart, HaZZ Žiar nad Hronom. 

Vodiča vymrštil silný náraz až na zadné sedadlo, kde ho našli hasiči. Obaja muži potrebovali prevoz do nemocnice. "Záchranári ich ošetrili a transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici s podozrením na otras mozgu u 25-ročného muža. Ďalšieho, o rok mladšieho muža, previezli do nemocnice vo Zvolene s poranením hlavy," uzavrela hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy