Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Jozef sa priznal k brutálnej vražde priateľky. TV JOJ získala prístup k uzneseniu súdu
Zdielať na

Jozef sa priznal k brutálnej vražde priateľky. TV JOJ získala prístup k uzneseniu súdu

BRATISLAVA / Jozef, ktorý je obvinený z brutálnej vraždy svojej priateľky sa priznal. Po čine chcel spáchať samovraždu, ale nedokázal to. Televízia JOJ má k dispozícii anonymizované uznesenie mestského súdu, ktoré odhaľuje bližšie informácie o tom, čo ohavnému činu predchádzalo. Upozorňujeme, že obsah nasledujúcej reportáže nie je vhodný pre maloletých divákov a citlivé povahy.

Jozef, ktorý mal 3. januára brutálne zavraždiť ženu a následne jej vyrezať orgány, sa k ohavnému skutku priznal. Vyplýva to z uznesenia mestského súdu v Bratislave. Vražda sa stala v jednej z bytoviek na Prievozskej ulici. Pred políciou vypovedal, že mal najskôr s Patríciou v byte vypiť viacero fliaš vodky. Vo večerných hodinách sa mali pohádať.

Podľa jeho slov dostal amok a ženu začal škrtiť. Keď zistil, že už nedýcha mal sa pokúsiť ju ešte oživiť, no to sa mu nepodarilo. Následne mali na dvere klopať policajti, ktorých zavolali susedia kvôli hluku. Zo strachu im neotvoril. Potom mal zobrať nôž a ženu začal pichať, rezať na hrudníku, stehne aj tvári, potom jej mal vybrať orgány a začal ich hádzať do koša.

Chcel ukončiť svoj život

Po tom čo spravil sa osprchoval, pretože bol celý krvi. Obliekol sa a z bytu odišiel. Prechádzal po meste, kde mal spadnúť a rozbiť si nos. Chcel spáchať samovraždu. Vo výpovedi uviedol, že mal prichystanú tehlu a chcel skočiť z mosta do Dunaja. Nedokázal to a schoval sa v pivnici bytovky v Ružinove. Tam napísal správu otcovi nebohej Patrície a svojej tete. "Prepáč za to čo som spravil, ľúbim ťa. Idem ukončiť aj svoj život," znela správa, ktorú Jozef odoslal. 

Po tejto správe kontaktovala jeho príbuzná políciu. Na miesto činu nabehli policajti a z pohľadu, ktorí sa im naskytol zostali šokovaní. Ešte v tú noc po ňom polícia vyhlásila pátranie. Ráno po ohavnom skutku mal z pivnice odísť do obchodu, kde si kúpil alkohol. Keď sa vrátil do pivničných priestorov, policajti ho chytili a odviedli na výsluch. Obvinili ho z vraždy a následne ho vzali na miesto činu. Na druhý deň sa na mestskom súde v Bratislave rozhodlo, že bude stíhaný vo väzbe.

Či už Jozef, alebo nebohá Patrícia mali mať problémy s alkoholom. V období približne posledných troch rokov mal Jozef ženu opakovane biť, škrtiť, vyhrážať sa jej zabitím a raz jej mal dokonca zlomiť rebrá. Jozef bol už v minulosti 5-krát súdne trestaný, raz pre násilný trestný čin. Jozef je aktuálne stíhaný za mrežami, kde si počká na súdne pojednávanie. Hrozí mu až doživotný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy