Skoro jasno
17°
Bratislava
V prípade tragédie pred Úradom pre ochranu ústavných činiteľov začala inšpekcia trestné stíhanie
Zdielať na

V prípade tragédie pred Úradom pre ochranu ústavných činiteľov začala inšpekcia trestné stíhanie

BRATISLAVA / Úradu inšpekčnej služby začal trestné stíhanie v prípade tragickej dopravnej nehody, ku ktorej došlo v stredu 10. januára v Bratislave. Pred Úradom pre ochranu ústavných činiteľov zrazil policajný funkcionár 69-ročnú ženu. Dôchodkyňa nehodu neprežila.

"Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR začal trestné stíhanie pre trestný či usmrtenia. Zatiaľ nebola obvinená žiadna konkrétna osoba. Prebiehajú procesné úkony v zmysle Trestného poriadku," informovala Andrea Dobiášová, hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby.

Hovorca ministerstva vnútra Matej Neumann potvrdil, že účastníkom dopravnej nehody bol policajt služobne zaradený na Úrade pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR. "Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony však nemôžeme uviesť viac," uviedol Neumann.

Verejnosť žiada o spoluprácu. "Svedkovia nehody, ku ktorej došlo v čase o 15,21 hodine dňa 10. 01. 2024 v Bratislave – Petržalke, na Romanovej ulici v smere ku križovatke s ulicou Kutlíkova na priechode pre chodcov, medzi vozidlom značky Škoda Superb s chodkyňou, môžu informácie nahlásiť na telefónnom čísle 158 alebo formou súkromnej správy na FB PZ," vyzvala Dobiášová.

​Podľa svedkov z miesta nehody mal vodič zraziť 69-ročnú ženu na priechode pre chodcov. Či to naozaj bolo na priechode alebo mimo priechodu, bude ešte vyšetrovať polícia. ​​Podľa informácií TV JOJ mal za volantom sedieť vysokopostavený funkcionár.

Ženu náraz odhodil približne 10 metrov od miesta nehody. Záchranári ju na mieste resuscitovali, no žena zraneniam podľahla a lekár musel konštatovať exitus," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska ZZS SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy