Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Dva dni osamote prežilo 19-mesačné dieťa pri svojej zosnulej matke. O úmrtí nikto netušil
Zdielať na

Dva dni osamote prežilo 19-mesačné dieťa pri svojej zosnulej matke. O úmrtí nikto netušil

HUSÁK / Iba 19-mesačné dievčatko prežilo dva dni pri svojej mŕtvej mame. O úmrtí 41-ročnej Márie totiž netušili ani jej príbuzní a ani susedia. V obci Husák v okrese Sobrance žila so svojou dcérkou osamote ako slobodná matka. Batoľa je už v opatere zdravotníkov.

​Mária žila v dome s malou dcérkou. Keďže sa príbuzným dva dni neozývala, tí privolali políciu. "Tam sa nedalo vojsť, ona mala zamknuté," uviedol Vinco Mondek, otec dievčatka.

Matka ležala v posteli. Vedľa nej našli aj jej 19-mesačnú dcérku Máriu. Otec jej dal najprv najesť a napiť a potom sa jej ujali záchranári. "Ležala pri mne a hrala sa," opísal otec. "Záchranári ho transportovali do nemocnice v Michalovciach na pozorovanie," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska ZZS.

Malá Mária nemá žiadne zdravotné komplikácie. Po prežitej traume sa našťastie rýchlo zotavuje. "Dieťa nemá absolútne žiadnu liečbu, dobre papá, nosíme ho na rukách a mojkáme sa s ním," uviedla Dana Jurečková, primárka pediatrického oddelenia nemocnice v Michalovciach. "Bál som sa. Tri dni nič nejedlo, to je na umretie," povedal otec dievčatka.

V dedine už pripravujú pohreb jej mamy. Zatiaľ nie je známe, prečo tak náhle zomrela. "Obhliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

O ďalšom osude malého dievčatka budú rozhodovať úrady. O dcéru sa chce postarať otec, ktorý býva v rovnakej dedine. "Oni určia, komu bude to dieťa dané - či jeho rodinným príslušníkom alebo jeho otcovi," uzavrela Jurečková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy