Skoro jasno
17°
Bratislava
Tragédia na Záhorí. V Skalici zrazilo auto 48-ročného muža
Zdielať na

Tragédia na Záhorí. V Skalici zrazilo auto 48-ročného muža

SKALICA / Dopravnú nehodu si zhodou okolností všimli samotní policajti, ktorí išli okolo.

Tragická dopravná nehoda sa stala krátko po 15-ej hodine v rámci skalického obchvatu. "Muža, ktorý práve prechádzal cez cestu, zachytil v 4 ramennej križovatke vodič na aute Subaru. Ten prichádzal do križovatky od Skalice na Holíč a chodca zachytil pravou prednou časťou," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. 

Policajtom prišli na pomoc aj hasiči. "Na mieste udalosti bola zranenej osobe poskytnutá KPR až do príchodu záchrannej zdravotnej služby," informovala hovorkyňa HaZz Lenka Košťálová. "OS ZZS SR vyslalo ambulancie RZP a RLP pacientovi zrazenému autom. 48-ročný muž žiaľ utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom," vyjadrila sa hovorkyňa operačného strediska záchranárov Petra Klimešová. Polícia mala spočiatku ťažkosti s identifikáciou tela. Podľa zistení TV JOJ išlo o Ukrajinca, ktorý povolenie na pobyt získal v Gbeloch na Záhorí. 51-ročný vodič sa pravdepodobne nevenoval vedeniu vozidla a mal uviesť, že si počas jazdy naprával tienidlo v aute, a tým si nevšimol chodca. Na danom úseku je znížená maximálna povolená rýchlosť z 90 na 70 km/hod. "Vodič sa pri nehode nezranil a dychová skúška bola u neho negatívna. Policajti mu na mieste zaistili motorové vozidlo, ktoré bude podrobené znaleckému skúmaniu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. 

Cesta bola z obidvoch strán neprejazdná. Policajti preto odkláňali dopravu z obchvatu do centra Skalice. Po necelých troch hodinách prišla odťahovka i pohrebná služba. Presné príčiny ako aj okolnosti tejto tragickej nehody sú stále v štádiu objasňovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy