Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Keď dostal trest smrti, smial sa. Eva porozprávala o bratislavskom škrtičovi, otcovi kuchára Jozefa
Zdielať na

Keď dostal trest smrti, smial sa. Eva porozprávala o bratislavskom škrtičovi, otcovi kuchára Jozefa

BRATISLAVA / Keď si vypočul rozsudok smrti, smial sa. Trpel pre svoju výšku a kamaráti ho za jeho výzor prezývali Krpo. Reportér KRIMI TV JOJ Andrej Zavřel sa stretol so ženou, ktorá pred viac ako 40-timi rokmi patrila do partie, v ktorej bol aj vrah Štefan Pantl. Ten znásilnil a beštiálne zavraždil dve ženy. Ako sme vás exkluzívne informovali, bol to otec kuchára Jozefa, ktorý je podozrivý z brutálnej vraždy.

"Smial sa, smial sa. On bol proste frajer, že nič sa nedeje šak ja sa odvolám. On si to vyslovene užíval. Bol taký hrdina, 5 minút slávy," opísala Eva, kamarátka Štefana Pantla. Štefana Pantla obesili v roku 1981 v Bratislave. "V Justičnom Paláci vykonali trest smrti. No a dozvedela som sa potom z tajných kruhov, že teda tu smrť neprežíval už s úsmevom, ale museli ho držať štyria, lebo sa bránil a úplne sa od strachu pošpinil. To už potom hrdina nebol," uviedla kamarátka Eva. 

Pani Eva v 70-tych rokoch patrila do spoločnej partie. Mala v nej priateľa. Na Pantla si pamätá ako keby to bolo včera. Na kamarátov bol vraj vždy milý, no keď ho neznáme ženy odmietli, nevedel sa s tým vyrovnať. "On mal taký syndróm bonaparteho, taký malý a jedovitý, a bol násilný. On bol narcis. On si myslel, že jeho ženy musia milovať. A koľko razy sa nám aj pochválil, keď došiel a mal som takú aj takú a nechcela mi dať. Proste nechcela ale musela," povedala Eva.

Keď prišiel do krčmy v Starom meste sám, to že je ženatý a má dieťa vraj pred dievčatami vždy tajil. Tváril sa, že je slobodný a nemal problém ženy volať k sebe domov a pozývať ich na drink. Byt mal kúsok od Ponorky na Bezručovej ulici. Neraz sa stalo, že v krčme bol aj s kočíkom, v ktorom ležal syn Jozef. Jeho aktuálnu fotku sme ukázali aj pani Eve. Tá ho ihneď spoznala. "Čo sme videli v novinách tak to je celý otec. Je to on, je to Pantl, celý Pantl," dodala Eva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy