Jasno
14°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Tragická zrážka vlaku s autom. Nehodu neprežili dvaja ľudia
Zdielať na

Tragická zrážka vlaku s autom. Nehodu neprežili dvaja ľudia

ŠURANY / Všetky záchranné zložky v nedeľu, 7.januára krátko po siedmej večer smerovali k dopravnej nehode na železničnom priecestí pri Šuranoch. Zrážka rýchlika s osobným autom sa skončila tragédiou. V aute zahynuli dvaja ľudia.

K tragickej zrážke došlo na ceste I/64 v Šuranoch. "Vozidlo Volkswagen Passat z doposiaľ presne nezistených príčin vošlo na železničné priecestie so zavretými závorami, kde do nich narazil prichádzajúci vlak," informovala polícia na sociálnej sieti. 

Osobné auto s českou poznávacou značkou skončilo pod kolesami rýchlika v Šuranoch. Za volantom Volkswagenu Passat sedela 54-ročná žena. Pred železničným priecestím, ktoré križuje cestu prvej triedy z Nových Zámkov do Nitry z nepochopiteľných príčin obišla vozidlá, ktoré stáli pred spustenými závorami s blikajúcim signalizačným zariadením. V rovnakom čase totiž priecestím prechádzal rýchlik. Ten auto po náraze tlačil pred sebou ešte približne 300 metrov. Vo vozidle okrem vodičky zahynul aj 25-ročný spolujazdec.

Hasiči zabezpečili pre takmer 90 cestujúcich autobus, ktorý ich previezol do najbližšej železničnej stanice v Šuranoch. Príčinu tragickej nehody vyšetruje polícia. Doprava bola na trati prerušená. Železničná spoločnosť musela kvôli nehode odkloniť 3 rýchliky cez Nové Zámky, čo spôsobilo meškanie v priemere od pol do necelej hodiny. Z vlaku evakuovali ľudí hasiči. Doprava bola obnovená po takmer 4 a pol hodine. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy