Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pre hustú hmlu sa zrazilo 35 áut
Zdielať na

Pre hustú hmlu sa zrazilo 35 áut

KALIFORNIA / Neobvykle hustá hmla prekvapila ráno vodičov v Kalifornii. Drastické poveternostné podmienky mali za následok hromadnú nehodu. Postupne do seba narazilo viac ako 30 vozidiel. Nehoda si vyžiadala najmenej dva ľudské životy.

Hmla bola hlavnou príčinou reťazovej havárie v Kalifornii, pri ktorej sa zrazilo 35 áut. Nehodu neprežili dvaja ľudia, ďalších deväť skončilo v nemocnici. "Padla hmla, počula som len škrípanie bŕzd, pretože každý sa snažil brzdiť," opísala svedkyňa. 

Kolízia sa stala na rušnej ceste a zablokovala dopravu. Mnohí motoristi tak nemali šancu dostať sa do cieľovej destinácie. "Navigácia nás upozornila, že je tam nehoda, tak sme zastavili. Dve minúty potom do nás zozadu narazilo auto a potom ďalšie," vyjadrila sa účastníčka nehody.

Na mieste sa zrazilo 17 osobných vozidiel a 18 kamiónov. Z niektorých áut zostalo len torzo, v dôsledku zrážky boli zničené aj škatule s tovarom. "Vidieť bolo tak na 10 metrov, takže v čase nehody bola hustá hmla," povedal Manny Garcia z diaľničnej polície. Niektorí ľudia zostali uväznení vo vrakoch. Tí, ktorí vyviazli bez ujmy pomáhali zraneným. Všetci zranení sú mimo ohrozenia života. Pre nehodu bola dopravná tepna vyradená z premávky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy