Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
EXKLUZÍVNE: Odsúdený vrah na trest smrti je otcom kuchára Jožka
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Odsúdený vrah na trest smrti je otcom kuchára Jožka

BRATISLAVA / Beštiálny vrah, známy ako bratislavský škrtič. Štefan Pantl dostal trest smrti. Jozef - kuchár, podozrivý z toho, že partnerke vyrezal srdce a jej telo zmasakroval. Reportér Krimi TV JOJ Andrej Zavřel zistil, že týchto dvoch brutálnych násilníkov spája to najväčšie možné puto. Ide o otca so synom. TV JOJ to potvrdilo viacero nezávislých zdrojov. Upozorňujeme, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Popravený vrah z roku 1981

Štefan Pantl. Násilník, ktorý dostal trest smrti a popravili ho ako jedného z mála na Slovensku. Odsúdili ho za vraždy, znásilnenia a krádeže. V čase keď zniesol zo sveta mladé ženy mal 25 rokov a bol ženatý. Spolu s manželkou vychovávali malého syna. Podľa informácií TV JOJ je ním práve obvinený Jozef. V tom čase mal iba tri roky. Štefan Pantl si vypočul rozsudok v Justičnom paláci. Dostal trest smrti. Za jeho brutálne skutky ho popravili v roku 1981.

Klinický psychiater doktor Svetozár Droba robil v tom čase na Štefana Pantla posudky. Bol sexuálnym agresorom a len ťažko znášal odoprenie sexuálneho styku. Bral to ako osobné zlyhanie.

"Dalo sa to vyriešiť aj formou ochrannej detencie, že by sme tohto človeka nepripravili o život podľa staro zákonného oko za oko zub za zub, ale podľa novo zákonného, kto do teba kameňom ty doňho chlebom," uviedol Droba. To znamená, že by ho umiestnili do ústavu a nikdy by z neho nevyšiel na slobodu.

Zločiny bratislavského škrtiča

Pantl dostal prezývku bratislavský škrtič. Narodil sa 7. októbra 1954 v Bratislave v Československu. Oľgu a Vlastu zavraždil v roku 1979. S vrahom sa spoznali, keď oslavovali v jednom podniku. Prehovoril ich, aby išli k nemu do nového bytu. Vypili tam pár pohárikov a išli spať. Pantl chcel s nimi sex. To jedna po druhej odmietla. Oľgu škrtil opaskom od županu a nohami jej skočil na krk.

Podobný osud čakal aj jej kamarátku Vlastu. Mladú ženu najprv zmlátil a potom znásilnil. Potom ju donútil ísť na spoločnú prechádzku. Okolo jej tela mal priviazaný opasok. Podarilo sa jej ujsť no dobehol ju a začal škrtiť. Vzal palicu, pritlačil ju o krk, až kým neprestala dýchať.

Aký otec, taký syn

Po 44-rokoch od beštiálneho vyčíňania je teraz z brutálnej vraždy obvinený Štefanov syn Jozef. Kuchár žil spoločne s Patríciou v byte na Prievozskej ulici. Jozef jej vyrezal srdce aj s ďalšími orgánmi. Odrezal jej aj časť z tváre a stehna. Jej telo našli ležať v posteli pod dekou. Krutosťou už na prvý pohľad svojho otca prekonal. "Až v 50 % sa tie genetické vlohy, takýmto spôsobom konať niekedy v priebehu života dedia. Tá genetická dispozícia je daná. Tá je zakódovaná v jeho osobnostnej štruktúre," opísal Droba.

​Z bytu, kde žila Patrícia s Jozefom, sa takmer denne ozývali hádky a nadávky. Svedkovia tvrdia, že pili denne a vtedy sa agresivita stupňovala. "Toto čo vyslovím je hypotéza. On v priebehu toho agresívneho konania ku jej škode, zrazu to sexuálne vzrušenie mohlo nastať ako niečo čo pred tým až tak prítomné nebolo. To je ten kľúč v zámke, že zrazu ten kľúč do tej zámky zapadne," poznamenal Droba. 

"To je hrozné, jemu muselo totálne prepnúť, panebože," opísala suseda Patrície. Trest smrti na Slovensku bol zrušený v roku 1990. Kuchár Jozef sa ale na slobodu už nikdy nemusí dostať. Za masakrálnu vraždu mu hrozí až doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy