Skoro jasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Muž sa vybral na cestu s tromi promile v krvi. Súd mal po pol hodine jasno
Zdielať na

Muž sa vybral na cestu s tromi promile v krvi. Súd mal po pol hodine jasno

TRNAVA / Na Okresnom súde v Trnave sa rozhodovalo o osude 55-ročného muža z Piešťan. Ten si totiž neváhal sadnúť za volant poriadne opitý. Nafúkal viac ako 3 promile.

Na súde v Trnave sa začalo pojednávať krátko po pol desiatej. Takzvané superrýchle konanie skončilo do pol hodiny. 55-ročný Ján prišiel v sprievode policajtov. Na súd si počkal v cele policajného zaistenia. Tam sa dostal po tom, čo šoféroval poriadne opitý. Jeho nezvyčajnú jazdu zo strany na stranu si všimli piešťanskí policajti krátko po 17. hodine. Rozhodli sa ho ihneď zastaviť a skontrolovať.

Nafúkal neuveriteľných 3,02 promile. "Policajtom sa muž priznal a povedal, že mal pred tým, ako sadol za volant, popíjať pivo a tvrdý alkohol. Hliadka muža obmedzila na osobnej slobode a predviedla na policajné oddelenie, kde si ho prevzali dopravní policajti," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Zlatica Antalová.

Sudca ho poslal za mreže

Do pojednávacej miestnosti išiel Ján aj v sprievode svojej obhajkyne. Po približne pol hodine už vychádzali všetci von, obvinený tentokrát bez policajného sprievodu. "Obvinený bol trestným rozkazom Okresného súdu Trnava uznaný vinným zo spáchania prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za to mu súd uložil trest odňatia slobody nepodmienečne vo výmere 10 dní so zaradením do výkonu trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia," uviedla Veronika Miškeová, zástupkyňa hovorkyne Krajského súdu v Trnave.

Zároveň mu sudca zakázal šoférovať na štyri roky. Trestný rozkaz ale nie je právoplatný, pretože obvinený voči nemu podal odpor. Za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky pritom hrozí až ročný pobyt za mrežami. Superrýchle konanie tak nebolo uzavreté. Sudca okresného súdu v Trnave musel vytýčiť hlavné pojednávanie a to na 23. januára. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy