Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
VIDEO: Lietadlo prišlo o okno. Krátko po štarte muselo núdzovo pristáť
Zdielať na

VIDEO: Lietadlo prišlo o okno. Krátko po štarte muselo núdzovo pristáť

WASHINGTON / Lietadlo americkej spoločnosti Alaska Airlines smerujúce do štátu Kalifornia bolo v piatok v noci nútené otočiť sa a núdzovo pristáť. Na boku stroja krátko po vzlietnutí vznikol otvor.

​Lietadlo vzlietlo do výšky asi 5 kilometrov, keď sa nečakane uvoľnili núdzové dvere a vypadli von. Kapitán ihneď oznámil dispečerom, že sa vyskytol problém na palube, pre ktorý sa musí vrátiť na letisko. Cestujúci po celý čas tŕpli od strachu. Jeden zo svedkov tvrdil, že malého chlapca takmer vysal tlak. Pred vypadnutím z lietadla ho zachránila jeho matka.

Po incidente sa aktivovali kyslíkové masky a piloti okamžite znížili výšku letu. Na palube bolo 174 pasažierov. Okrem šoku nikto neutrpel žiadne zranenia.

"Let číslo 1282 vyštartoval z medzinárodného letiska v meste Portland v štáte Oregon a smeroval k mestu Ontario v Kalifornii so 174 pasažiermi a šiestimi členmi posádky na palube," informovala letecká spoločnosť. Alaska Airlines to označila za "incident" a uviedla, že lietadlo sa otočilo a bezpečne pristálo opäť v Portlande.

"Bezpečnosť našich hostí i zamestnancov je vždy naša najvyššia priorita, takže aj napriek tomu, že tento typ udalostí je pomerne zriedkavý, naša posádka bola vycvičená a pripravená bezpečne zvládnuť situáciu," upresnila vo vyhlásení letecká spoločnosť s tým, že incident vyšetruje americká Národná rada pre bezpečnosť dopravy. V súvislosti s incidentom uzemňuje všetky svoje lietadlá typu Boeing 737-9.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy