Polojasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Obesil svojho ročného psa a dopichal ho nožom. Za nechutný čin hrozí obvinenému väzenie
Zdielať na

Obesil svojho ročného psa a dopichal ho nožom. Za nechutný čin hrozí obvinenému väzenie

ČIFÁRE / Vyšetrovate enviropolície vzniesol obvinenie 66-ročnému mužovi z obce Čifáre v okrese Nitra za prečin týranie zvierat. Obvinený v októbri 2023 usmrtil svojho jednoročného psa.

Obvinený zistil, že mu jeho vlastný pes usmrtil niekoľko sliepok. Odniesol ho do priestoru maštale, kde ho obesil na slučke zo špagátu. Pes sa začal dusiť, ale neuhynul. Obvinený ho ostrým predmetom bodol do oblasti krku, čím psa usmrtil. 

Podľa miestnych muž zviera hodil potom za dom. Povedali nám, že momentálne žije sám. To, že sa zabavil psíka si mali všimnúť príbuzní. Hrýzlo ich svedomie, preto po čase všetko oznámili polícii. "Páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," píše polícia v príspevku.

 Miestnych to čo sa udialo prekvapilo, myslia si, že v čas spáchania skutku bol pod vplyvom alkoholu. To ale muža neospravedlňuje. 

FB - Polícia SR - Nitriansky kraj

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje občanov, že akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy