Polojasno
21°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Chcel zabiť svoju matku, pretože mu nedala peniaze na alkohol. Políciu na seba zavolal sám
Zdielať na

Chcel zabiť svoju matku, pretože mu nedala peniaze na alkohol. Políciu na seba zavolal sám

DOLNÁ SÚČA / Polícia obvinila muža z Dolnej Súče v okrese Trenčín z prečinu nebezpečného vyhrážania. Matke hrozil, že ju zabije.

​Muž sa vyhrážal svojej 62-ročnej matke zabitím, policajnú hliadku si na seba zavolal sám. "Obvinený sa pod vplyvom alkoholu na adrese svojho bydliska vyhrážal zabitím svojej matke v stave silnej agresie, ktorú spôsobilo neposkytnutie finančných prostriedkov na alkohol," priblížila vedúca oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Trenčín Ingrid Krajčíková. 

Začal sa so svojou mamou hádať preto, lebo mu nechcela dať peniaze na alkohol. Neustále kričal a žiadal od nej peniaze. Žena mu ich odmietala dať. Rozhodol sa ju zastrašiť. "Páchateľ vzal v kuchyni do ruky kuchynský nôž a vyšiel von, kde v zúrivosti ďalej s nožom pred sebou manipuloval, vykrikoval vulgarizmy a udieral s ním do bránky," informovala Krajčíková. 

Políciu na seba privolal sám

"Po tomto si obvinený zavolal hliadku polície, ktorej sa priznal, že chcel matku napadnúť nožom. Hliadka ho v zmysle zákona obmedzila na osobnej slobode a umiestnila v cele policajného zaistenia. K zraneniu ženy v tomto prípade nedošlo, ale konanie muža v nej vzbudilo strach o život," dodala. 

Poverený príslušník Policajného zboru z Nemšovej spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Rozhodovať o nej bude súd. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," uzavrela Krajčíková.

Sudca rozhodol v priebehu 20 minút. Muža poslal do vyšetrovacej väzby. "Obvinený bol vzatý do väzby pre dôvodnú obavu pokračovania v trestnej činnosti," uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy