Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tragický koniec pátrania po nezvestnej dôchodkyni. Hľadali príbuzní, pátrači aj policajti
Zdielať na

Tragický koniec pátrania po nezvestnej dôchodkyni. Hľadali príbuzní, pátrači aj policajti

BRATISLAVA / Policajti aj pohotovostný pátrací tím boli v noci (3.1.) na nohách. Hľadali 75-ročnú ženu, ktorá odišla z bytu a odvtedy sa nikomu neozvala. V ranných hodinách však prišla smutná správa.

Žena si doma nechala osobné veci aj telefón. Zamkla dvere a odvtedy ju nikto nevidel. Poslednýkrát s ňou bola rodina v kontakte pred desiatou ráno, kedy naposledy telefonovala. Jej manžel mal len na chvíľu odskočiť do obchodu. Keď sa vrátil, žena už v byte nebola.

Podľa informácií TV JOJ nebola v dobrom zdravotnom stave. Rodina sa o ňu bála, a preto začali okamžite ženu hľadať spolu s pohotovostným pátracím tímom. "Pohotovostný pátrací tím bol požiadaný o pátranie po 75-ročnej dôchodkyni z oblasti Rača. Na pátraní bolo okrem rodiny zúčastnené aj obvodné oddelenie kriminálky Bratislava Rača," informoval Michael Rešetár z Pohotovostného pátracieho tímu.

"V súvislosti s uvedeným prípadom prijali policajti ORPZ v Bratislave lll oznámenie o nezvestnosti v priebehu včerajšieho večera, pričom bezodkladne vykonali všetky nevyhnutné a potrebné úkony s cieľom vypátrania nezvestnej," uviedol Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Pátrači ju hľadali dlhé hodiny. Prezerali najmä okolie jej bydliska. Prešli k lesnatým oblastiam, a vinohradom, ktoré sú neďaleko. Dostali aj informáciu o tom, že by sa mohla nachádzať u svojej kamarátky v centre mesta. To sa však nepotvrdilo. Prehľadávali aj zastávky mestskej hromadnej dopravy či železničné priecestia. "Bol použitý aj termodron. Bol prelietaný úsek od amfiteátru Rača až po výjazd na Svätý Júr. Celkom boli vykonané tri lety, ktoré boli vykonané pod koordináciou veže Bratislava Štefánik," priblížil Rešetár.

Smutná správa však prišla v ranných hodinách. Ženu našli bez známok života blízko policajnej akadémie. Našiel ju zrejme náhodný okoloidúci, ktorý privolal políciu. Telo bolo nájdené v poli, blízko obytných domov. Privolaný súdny lekár na mieste konštatoval exitus. "Policajti aj naďalej vykonávajú potrebné úkony, preto nie je možné v tejto chvíli poskytnúť bližšie informácie," doplnil Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy