Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Požiar zničil skromný príbytok. Trom deťom a rodičom ostalo len to, čo mali na sebe
Zdielať na

Požiar zničil skromný príbytok. Trom deťom a rodičom ostalo len to, čo mali na sebe

DRAHŇOV / Rodinu s tromi malými deťmi pripravil požiar o strechu nad hlavou. Horelo v miestnej osade v obci Drahňov, kde oheň zachvátil murovaný domček. V čase vypuknutia požiaru nebol našťastie nikto doma. Hasičom sa plamene podarilo dostať pod kontrolu, no celý príbytok zhorel do tla.

Plamene pohltili skromný príbytok, v ktorom žila 5 členná rodina. Požiar likvidovali sedem hasičov s tromi kusmi techniky. Majiteľ domu zakúril v piecke a spolu s rodinou sa vybral k susedom. Krátko nato sa jeho príbytok ocitol v plameňoch. Do príchodu hasičov sa požiar sám pokúšal uhasiť, no žiaľ márne. 

"Po príchode jednotky na miesto zásahu sa budova nachádzala už v poslednom štádiu požiaru," uviedol Jakub Topoľovský, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru vo Veľkých Kapušanoch. "Išiel som na päť minút k sestre a potom som utekal domov, že mi horí dom," opísal majiteľ zhoreného domu. "Začal mi kričať, že poďte pomôcť, lebo horí dom," povedal jeden z obyvateľov osady. 

Nikto sa nezranil 

Plamene stihli za krátky čas pohltiť celý príbytok. Aj napriek rýchlemu zásahu hasičov sa ho zachrániť nepodarilo. Všetko zhorelo úplne do tla. "To veľmi horelo, nemohli sme vybrať z domu ani posteľ, nič," priblížil obyvateľ osady. "Horelo vo vnútri, celý dom mi zhorel," dodal majiteľ zhoreného domu. 

Obyvateľom zhoreného domu ostalo len to, čo mali na sebe. Požiar ich navyše pripravil o strechu nad hlavou. "Viete bez domu čo budeme teraz robiť. Tri deti mám, nevieme kde ísť," povedal majiteľ zhoreného domu. 

"V čase vzniku požiaru sa v budove nemal nikto nachádzať, čiže daná udalosť je bez zranení," dodal Topoľovský. Oheň sa našťastie nestihol rozšíriť na okolité príbytky. Na mieste boli policajti, aj hasičský vyšetrovateľ, ktorý zisťuje presnú príčinu vzniku požiaru.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy