Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Matku oblial studenou vodou a chcel ju zabiť. Na súde si muž vypočul rozsudok
Zdielať na

Matku oblial studenou vodou a chcel ju zabiť. Na súde si muž vypočul rozsudok

MYJAVA / Nepochopiteľne kruto sa mal k svojej vlastnej matke zachovať 52-ročný muž z Myjavy. Policajti ho zadržali po tom, ako sa starej žene vyhrážal zabitím, pričom svoje slová znásobil tým, že ju oblieval studenou vodou. Na policajnej stanici syn odôvodnil svoje tyranské správanie bizarnou výhovorkou.

​V ten večer si starenka prežila hotové peklo. Takto polícia opísala správanie sa tohto muža k svojej 82-ročnej matke. Z ich domu na Myjave sa ozýval krik a rachot. "Syn začal v obývacej izbe rodinného domu rozbíjať veci, pričom na matku kričal a vulgárne jej nadával," opísala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. 

52-ročný Dušan mal pýtať peniaze. Keď nedosiahol svoje, spravil svojej 82-ročnej matke nepochopiteľnú vec. "Muž matku oblial dvomi vedrami studenej vody. Následne jej povedal, že ide do krčmy sa napiť a potom ju zabije," dodala Kuzmová. 

Napriek tomu, že teplota vonku sa blížila k nule, ľadovou vodou obliata žena vybehla zo strachu o život na dvor. Na miesto vyrazila policajná hliadka. "S rozbíjaním vecí, kričaním a vulgárnym nadávaním neprestal ani potom, ako jeho vystrašená matka utiekla k susede, u ktorej vyhľadala pomoc," uviedla Kuzmová.

Dôvodom na násilie bol nedostatok cigariet

Dušan sa upokojil až po tom, ako ho policajti zatkli a umiestnili do cely. Svoje besnenie vysvetlil svojsky. "Zadržaný 52-ročný muž ako motív svojho konania policajtom uviedol, že bol nervózny, lebo nemal cigarety. Poverený príslušník OO PZ Myjava mu vzniesol obvinenie pre prečin nebezpečné vyhrážanie," poznamenala Kuzmová. 

Obvinený muž sa svoj trest dozvedel v zrýchlenom konaní na sude v Novom Meste nad Váhom. "Súd obvinenému uložil trest odňatia slobody vo výmere 6 mesiacov, pričom výkon tohto trestu podmienečne odložil na skúšobnú dobu 24 mesiacov," uviedol Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Sudca navyše zakázal Dušanovi požívať alkoholické nápoje a nariadil mu psychoterapiu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy