Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Ranná nehoda trolejbusu a smetiarskeho auta. Zranilo sa 7 ľudí
Zdielať na

Ranná nehoda trolejbusu a smetiarskeho auta. Zranilo sa 7 ľudí

BANSKA BYSTRICA / V stredu 3. januára v skorých ranných hodinách došlo v Banskej Bystrici k nehode trolejbusu so smetiarskym autom. Dopravná nehoda sa stala na ulici 29. augusta. Informovala o tom Polícia SR - Banskobystrický kraj na sociálnej sieti.

​Trolejbus vychádzal od železničnej stanice. Banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová uviedla, že vodič smetiarskeho auta nedal v križovatke prednosť trolejbusu, ktorý išiel po hlavnej ceste. Bokmi sa zrazili a vozidlo mestskej hromadnej dopravy odhodilo mimo cesty. Tam narazilo do reklamného pútača. Škoda zatiaľ vyčíslená nie je. Alkohol u vodičov podľa hovorkyne nezistili. "Všetky bližšie okolnosti nehody sú predmetom objasňovania príslušníkmi Okresného dopravného inšpektorátu v Banskej Bystrici," uvádza polícia.

"Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR prijalo hlásenie o dopravnej nehode v stredu ráno o 6:14 hodine. Na miesto poslali tri posádky rýchlej zdravotníckej pomoci, jednu hasičskú a jednu rýchlej lekárskej pomoci," pre TASR to povedal lekár OSZZS Martin Balko.

Hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje potvrdila, že na oddelenie urgentného príjmu priviezli šesť osôb, vrátane vodiča trolejbusu. "Všetci utrpeli len ľahké poranenia a po ošetrení ich prepustili domov," ukončila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy