Jasno
14°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Muž bil svoju tehotnú družku a nadával jej. Na súde si vypočul verdikt
Zdielať na

Muž bil svoju tehotnú družku a nadával jej. Na súde si vypočul verdikt

PRIEVIDZA / Za mrežami strávi 30-ročný muž z Handlovej 117 mesiacov. Sudkyňa okresného súdu v Prievidzi ho uznala za vinného z týrania svojej družky. Utrpenie jej spôsoboval dlhodobo aj v čase, keď bola tehotná.

30-ročného Denisa sem priviezli policajti potom, ako ho obvinili zo zločinu týrania. "Obvinený muž mal od presne nezisteného obdobia od marca roku 2021 do marca 2023 v jednom z bytov v Handlovej spôsobovať fyzické a psychické utrpenie svojej mladej, 25-ročnej družke a to aj v čase, keď je tehotná. Družku bil do tváre, vykrúcal jej ruky a vulgárne jej nadával," opísala Elena Antalová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. "Bil ju, hovoril, že dieťa ktoré s ním čaká nie je jeho," povedala na súde sudkyňa Okresného súdu v Prievidzi. 

Trest je údajne neprimeraný

"Hádali sme sa, ale nedokopal som ju. Dal som jej facku. keď jej vadí, že pijem, pôjdem aj na protialkoholické," povedal obvinený Denis. Dnes ho na súd eskortovali opäť. Tentoraz sudkyňa rozhodovala o tom, koľko rokov strávi za mrežami. Obžalovaný tvrdil, že je nevinný. Sudkyňa bola ale opačného názoru a vymerala mu 117 mesiacov za mrežami. "Trest je neprimeraný, nezákonný," uviedol Jozef Jaško, obhajca obžalovaného. 

Podľa obhajoby sa družka chcela obžalovanému pomstiť. "Ona odmietla ísť k znalcovi, ten povedal, že sú aj iné okolnosti, ktoré mohli spôsobiť jej stav," dodal Jaško. Verdikt sudkyne bol ale jednoznačný. Obžalovaný je vinný a najbližšie roky podľa jej rozsudku strávi za mrežami. "Bolo preukázané, že to urobil, tak som ho uznala za vinného," doplnila sudkyňa. Voči verdiktu sa odvolal a vo veci tak bude rozhodovať krajský súd v Trenčíne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy