Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dom vraha z Prahy opäť stráži polícia. Stal sa útočiskom zlodejov
Zdielať na

Dom vraha z Prahy opäť stráži polícia. Stal sa útočiskom zlodejov

HOSTOUŇ / Policajti opäť hliadkujú v Hostouni, kde žil masový vrah. Ten pred necelými dvoma týždňami zavraždil celkom 17 ľudí. Tentokrát museli policajti zvýšiť hliadkovanie okolo domu, pretože bol niekoľko-krát vykradnutý.

Ešte v noci 21. decembra okupovali vilu v Hostouni policajti, kriminalisti a forenzní technici. Zbierajú stopy a zaisťujú dôkazy. Pár hodín predtým tu šialený strelec, študent filozofickej fakulty zavraždil otca, tu si pobalil zbrane, nastražil výbušný systém a odišiel vraždiť do školy, kde študoval. Tam zavraždil ďalších 14 ľudí, k tomu v tomto dome zanechal list, kde sa priznáva k vražde otca a dvojmesačnej dcérky v Klánovickom lese. Sčítaných 17 obetí najväčšieho streleckého útoku v českých dejinách.

Teraz v Hostouni policajti strážia vilu opäť. Tentoraz z iného dôvodu. Zvýšili počet hliadok preto, že sa dom stáva útočiskom zlodejov. Dom útočníka v predošlých dňoch niekto vykradol. "Jeden prípad vlámania sa bol dokončený a druhý bol v štádiu pokusu," informovala Michaela Richterová, hovorkyňa polície. Prvýkrát deň po Vianociach 25.12, zlodej sa úspešne vlámal do domu a policajti po ňom pátrajú. 29.12. ďalšie vlámanie, tentoraz v štádiu pokusu. Na tretíkrát sa zlodej pomýlil a vykradol susedný dom na nový rok.

"Vzhľadom k tomu, že všetky tieto skutku v štádiu preverovania, nemôžeme poskytnúť bližšie informácie," dodala Richterová. Polícia zatiaľ kvôli vyšetrovaniu odmieta povedať, či ide o jedného páchateľa alebo o tri rôzne vlámačky. Tiež neoznámila čo zlodej ukradol a prečo. Mohol si odniesť napríklad súkromnú vec útočníka ako trofej alebo ju skúsi speňažiť. Mohlo ale ísť aj o zlodeja, ktorý si myslel, že v dome sú ešte zbrane. Masový vrah ich mal na povolení 8, medzi nimi pušky za stovky tisíc. "Začali sme úkony trestného stíhania pre podozrenie zo spáchania trestných činov krádeže a narušovanie domovej slobody," doplnila Richterová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy