Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nešťastný pád turistky v horách: Po 100-metrovom páde zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Nešťastný pád turistky v horách: Po 100-metrovom páde zasahoval vrtuľník

MALÁ FATRA / Horskí záchranári Malej Fatry pomáhali žene, ktorá sa pošmykla na turistickom chodníku. Padala až 100 metrov a utrpela zranenia hlavy aj ruky.

​Seniorka (65) sa nešťastne pošmykla na Veľkom Rozsutci. "Hlásenie sme dostali od turistov, ktorí to videli a oni následne zišli k pani a trošku jej pomohli. Zateplili ju do príchodu Horskej záchrannej služby. Po tomto páde utrpela tržné poranenia hlavy, vykĺbené rameno, možno zlomenina, celá pravá strana bola doudieraná," uviedol Matej Sloviak, z Horskej záchrannej služby Malá Fatra.

K zranenej žene vyrazil aj záchranársky vrtuľník. Vzhľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky však nemohol vysadiť záchranárov priamo na mieste, kde bola turistka. "Vyviezla do Medziholia po troch chlapoch, následne sme pokračovali k pacientke pozemne," pokračoval Sloviak.

Ženu zradil nesprávny výstroj

"Pani mala retiazkové mačky, ktoré nie sú vhodné na výstup na Veľký Rozsutec, odporúčame poriadne stúpacie železa mačky," dodal. Horskí záchranári ju na nosidlách preniesli na Medziholie. Tam prišla mašina a zobrala si pacientku na starosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy