Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tragická nehoda na východe. Vodič jedného z áut zrážku neprežil
Zdielať na

Tragická nehoda na východe. Vodič jedného z áut zrážku neprežil

KOŠICE / Silvestrovská tragédia. Na výjazde z Košíc smerom na Nižnú Myšľu sa čelne zrazili dve osobné autá. Jeden z vodičov žiaľ, zraneniam podľahol. Osudným sa mu stal pravdepodobne šmyk.

Zrážka dvoch áut, ku ktorej došlo v nedeľu 31. decembra medzi mestskou časťou Košice - Krásna a Nižnou Hutkou, si vyžiadala jednu obeť. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová. Čelnú zrážku dvoch osobných áut medzi Košicami a Nižnou Myšlou neprežil 40-ročný vodič Renaultu. Podľa informácii TV JOJ mal vodič letné pneumatiky. Vodič nezvládol ľavotočivú zákrutu a prešiel do protismeru. 

"Jeden účastník dopravnej nehody ma ľahké zranenia, poranenia ľavého lakťa a druhý účastník, strihali sme ho z auta a potom sme asistovali RZP," informoval Pavol Sedlák, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Košiciach. "Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR vyslalo k dopravnej nehode ambulancie rýchlej lekárskej pomoci (RLP) a rýchlej zdravotnej pomoci (RZP), 40-ročný muž, žiaľ, utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a záchranári museli skonštatovať exitus," povedala pre TASR hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová.

"Vodič vozidla značky Seat pri dopravnej nehode podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia, na mieste sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Prípadné požitie alkoholických nápojov u nebohého vodiča bude zisťované pri pitve," povedala Mésarová.

Obe autá ostali po zrážke úplne zdemolované a vytekali z nich prevádzkové kvapaliny, ktoré museli hasiči z cesty odpratať. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti za akých k tejto tragickej dopravnej nehode došlo, čo bolo jej presnou príčinou a miera zavinenia jej účastníkov bude predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala Mésarová. Cesta bola kvôli dokumentovaniu nehody uzavretá na niekoľko hodín z oboch strán. Obchádzky viedli cez blízke obce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy