Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pozor na falošnú maklérku. Ľudí už okradla o desaťtisíce
Zdielať na

Pozor na falošnú maklérku. Ľudí už okradla o desaťtisíce

PRAHA / Policajti varujú pred falošnými realitnými maklérmi, ktorí vyberajú zálohu na byty, no ľudia svoje vysnívané bývanie nikdy nezískajú. 6 prípadov prešetrujú kriminalisti v Prahe. Žene, ktorá si za vybraté zálohy žila luxusným životom, hrozí 8 rokov väzenia.

Možno aj vy ste stretli falošnú maklérku. Predstavila sa vám ako Denisa Gujdová, Denisa Bauerová a ďalšími vymyslenými menami. Potom ste sa pravdepodobne stali obeťou podvodu pri zháňaní bytu. "Pražskí kriminalisti prosia ďalších podvedených, aby sa nahlásili v prípade podvodu, ktorého sa dopustila 30-ročná žena, ktorá prijala zálohy na predaj bytov," uviedla hovorkyňa polície Eva Kropáčová. 

Žena pod vymysleným menom robila prehliadky luxusných bytov v pražskej časti Strašnice. Dokonca zverejnila aj video, v ktorom sa sama žena nakrúcala pri videoprehliadke jedným z bytov. Ako zohnala kľúče polícia prešetruje. Desiatky záujemcov sprevádzala falošná realitná maklérka po nových bytoch a ponúkala na predaj. Od záujemcov vybrala na falošnú zmluvu zálohu a potom sa po nej zľahla zem. "Byty neodovzdala a z jej strany skončila akákoľvek komunikácia. Kriminalisti v súčasnosti vedia o 6 prípadoch, v ktorých ide dokopy o škodu vo výške 10 miliónov českých korún," informovala hovorkyňa polície. Za zaplatené zálohy za ne jazdila po luxusných dovolenkách, nakupovala extra drahé oblečenie a žila si ako v bavlnke. Kým ju policajti nechytili. "Naši kriminalisti odviedli výbornú prácu. Ženu vypátrali a zadržali. V súčasnosti vedia, že poškodených je oveľa viac," povedala hovorkyňa. Pretože žena bola už za podobný trestný čin podmienečne odsúdená, hrozí jej teraz 8-ročný trest väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy