Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Opitá matka s dieťaťom v aute či auto v potoku: Alkohol za volantom nechýbal ani tento rok
Zdielať na

Opitá matka s dieťaťom v aute či auto v potoku: Alkohol za volantom nechýbal ani tento rok

ZEMPLÍN / Opitá matka havarovala aj so 4-ročným dieťaťom v aute, ďalšie vodička sa prevrátila do potoka s tromi promile a pod vplyvom alkoholu bol aj muž, ktorý vrazil do autobusu. Zoznam opitých za volantom bol tento rok na Zemplíne dlhý. Polícia len v Prešovskom kraji zverejnila alarmujúce číslo. Pozrite sa, koľkí z nich spôsobili aj dopravné nehody.

Vodiči si sadajú za volant aj napriek tomu, že pred jazdou pili alkohol. Len počas tohto roka eviduje polícia v rámci Prešovského kraja vyše 820 vodičov pod vplyvom alkoholu. "V rámci Prešovského kraja eviduje polícia od začiatku tohto roka do 17 decembra 489 vodičov pod vplyvom alkoholu do 1 promile, a ďalších 335 vodičov nad 1 promile," priblížila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Vo februári tohto roku sa vodič pod vplyvom alkoholu zastavil až po náraze do zábradlia na moste. Auto prevrátilo na bok. "Vodičovi bola nameraná hodnota 2,3 promile," informovala Ligdayová. 

Matka pod vplyvom alkoholu a auto v potoku

Opitý vodič v Dlhom nad Cirochou v apríli tohto roku narazil do autobusu. Po nehode ušiel. "Cúval z dvora, ja som ho obišiel a chytil mi ešte zadnú stranu," povedal poškodený vodič autobusu. "Vodič sa podrobil dychovej skúške, ktorej výsledok presiahol hodnotu 2,8 promile," uviedla hovorkyňa. Za volant si pod vplyvom alkoholu sadla aj 38-ročná matka. V aute pritom viezla aj svoju 4-ročnú dcéru. "Vodička bola na mieste dopravnej nehody podrobená dychovej skúške so zarážajúcim výsledkom. Dosiahol hodnotu takmer 2,7 promile," uzavrela Ligdayová. 

Ďalšia vodička sa s autom prevrátila do potoka a nebyť náhodných vodičov, ktorí išli okolo, nehoda mohla mať tragické následky. V dychu jej namerali 3 promile alkoholu. 

Polícia si posvietila aj na vodičov nemotorových vozidiel

Polícia počas tohto roka zaevidovala aj množstvo opitých vodičov nemotorových vozidiel. Bolo ich približne 700. "Prítomnosť alkoholu u vodičov v súvislosti s dopravnými nehodami za toto obdobie je 201 vodičov," priblížila hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Viac ako 130 vodičov jazdilo po Prešovskom kraji pod vplyvom omamných a psychotropných látok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy