Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Opitý zabil svojho kamaráta. Hrozí mu 20-ročné väzenie
Zdielať na

Opitý zabil svojho kamaráta. Hrozí mu 20-ročné väzenie

STRÁŇAVY / 30-ročný Matej má mať na svedomí vraždu, a preto sa postavil pred žilinského okresného sudcu, ktorý rozhodoval o tom, či pôjde do vyšetrovacej väzby. Podľa obvinenia zabil svojho kamaráta Ivana v obci Stráňavy pri hádke, v ktorej vo veľkej miere asistoval alkohol.

​Podľa polície tento mladý muž zabíjal s nožom v ruke. Tragédia sa odohrala v bytovke vedľa základnej školy v dedine Stráňavy. "Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie Matejovi H. za obzvlášť závažný zločin vraždy," informoval prokurátor Martin Kokles. 

Podľa našich informácií Ivan bol na návšteve u Mateja a nechcel odísť. Vyvolalo to medzi nimi prudkú hádku a zvrtla sa na fyzickú roztržku, pri ktorej rozbili sklo dverí. Počas incidentu Matejov otec spal vo vedľajšej izbe.

Matej mal nakoniec Ivana bodnúť do hrude, chrbta a nohy. "30-ročný muž pod vplyvom alkoholu 3-krát bodol kuchynským nožom 43-ročného muža, v dôsledku čoho mu spôsobil šok z veľkej straty krvi, na následky ktorých bezprostredne na mieste zomrel," uviedla Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Obeťou je muž, ktorý mal v minulosti problémy so zákonom. Sudca Mateja poslal do vyšetrovacej väzby. "Z obavy jeho úteku a z preventívnych dôvodov," dodal prokurátor.  Toto rozhodnutie však právoplatné nie je. "Obvinený spolu s obhajkyňou podali sťažnosť," ozrejmil. V tomto prípade bude teda ďalej rozhodovať žilinský krajský súd. Matejovi hrozí až 20 rokov vo väzení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy