Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov. Na úteku bol dlhých 5 mesiacov
Zdielať na

Zadržali jedného z najhľadanejších Slovákov. Na úteku bol dlhých 5 mesiacov

PETERBOROUGH / V anglickom meste sa podarilo zadržať hľadaného Romana Lakatoša. Chytili ho policajti z oddelenia cieľového pátrania NCODK Prezídia Policajného zboru, známi ako lovci lebiek, v spolupráci s kolegami zo Spojeného kráľovstva a Úradom medzinárodnej policajnej spolupráce P PZ.

"Lovci lebiek na prípade pracovali od roku 2021, keď zistili prvotné informácie k pohybu a pobytu hľadanej osoby. Situáciu im však sťažovalo, že hľadaný postupoval na úteku veľmi sofistikovane, používal rôzne aliasy a falošné doklady," informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

V súčasnosti prebieha extradičné konanie, ktorého účelom je vydanie zadržaného na Slovensko. "Na osobu bol 26. januára 2021 Špecializovaným trestným súdom v Pezinku vydaný medzinárodný zatýkací rozkaz pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," uviedla Bárdyová.

Ďalej priblížila, že Roman Lakatoš je považovaný za jedného z najhľadanejších Slovákov, ktorý v minulosti aktívne pôsobil v rámci organizovanej skupiny páchaním závažnej drogovej trestnej činnosti. Tým, že bol na úteku, bolo proti nemu vedené konanie ako proti ušlému a 25. júla bol právoplatne odsúdený za drogovú trestnú činnosť na 15 rokov. Do väzenia sa mu ale nechcelo a pred zákonom sa úspešne skrýval takmer 3 roky. Policajtom komplikoval prácu ešte viac tým, že používal rôzne aliasy a falošné doklady. Zadržaný momentálne čaká za mrežami na jeho vydanie na Slovensko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy