Polojasno
17°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zúfalá mamička volala o pomoc: Dieťa zostalo v zamknutom aute
Zdielať na

Zúfalá mamička volala o pomoc: Dieťa zostalo v zamknutom aute

BRATISLAVA / V parkovacom dome na bratislavských Kramároch museli zasahovať policajti aj hasiči. V jednom z áut bolo malé dieťa, ku ktorému sa mamička nevedela dostať. Auto sa totiž zamklo a kľúče zostali na sedačke.

"Pripútala som moje dieťa do autosedačky, klasicky som si odložila bundu a tie kľúče mi nejako vypadli a zostali na sedačke," povedala matka dieťaťa, ktoré zostalo v aute. Vypadnuté kľúče s dokladmi si ale najprv nevšimla. Keď zatvorila dvere, auto sa zamklo. Žena sa nevedel dostať dnu a rýchlo zavolala políciu. Na pomoc im prišli hasiči. Zásah prebehol pokojne, dieťa počas akcie zaspalo. "Asi to bolo tým, že mykali s autom, tak to bolo v poriadku, menej stresu," dodala matka. Hasiči roztiahli na aute okno pomocou špeciálneho zariadenia a drôtom odomkli auto zvnútra. 

Stať sa to môže každému, v nových autách by ste sa ale vymknúť nemali

"Zasahujúcim hasičom sa auto podarilo otvoriť bez poškodenia," priblížil hovorca KR HaZZ Bratislava Štefan Koči. "Som naozaj veľmi vďačná a ďakujem z celého srdca," dodala matka dieťaťa. Podľa motoristického novinára sa vodiči môžu vymknúť prevažne v starších autách. Nové by voči takémuto zamknutiu mali byť ošetrené. Môže to ale závisieť aj od výrobcu.

"Ak máte bez kľúčový vstup, v aute sú senzory a malo by rozpoznať, že sa nemá zamknúť. Ale už sa aj mne stalo, že som sa vymkol, takže je to individuálne," uviedol motoristický novinár Juraj Hrivnák. Matka, ktorej sa incident stal, odporúča nepúšťať kľúče z ruky. "Aspoň kým nesedíte za volantom a kľúč nedáte rovno do zapaľovania," dodala na záver.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy