Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Na brehu rieky sa objavila nelegálna skládka. Páchateľ vyhodil aj fotografie
Zdielať na

Na brehu rieky sa objavila nelegálna skládka. Páchateľ vyhodil aj fotografie

CHYNORANY / Nelegálna skládka sa objavila z večera do rána na brehu rieky Nitra medzi obcami Chynorany a Nedanovce. Neznámy páchateľ tu vysypal najrôznejší odpad a znečistil tak vyhľadávanú lokalitu. Kuriozitou je, že v odpade nechal aj fotoalbumy. Nie je tak vylúčené, že práve tie privedú policajtov na stopu.

"Tomu človek by som zlámal ruky. To je hrozné, čo sa deje či už v tejto obci ale aj celkovo v okolo našich vôd. Nikto si neuvedomuje, že takéto dedičstvo nechávame našim deťom," povedal Vladimír Marko z Mestskej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu v Partizánskom. Rybári sú tu zvyknutí na kadečo. Toto im ale doslova vyrazilo dych. "Je to tu oddychová zóna, chodia sem na prechádzky, kúpať sa. Majú sa pozerať na takýto neporiadok? Nevyzerá to vábne," uviedol Ľubomír Belis, hlavný hospodár MsO SRZ v Partizánskom.

V odpade sa našli fotografie a videopásky

Kopu odpadu sem neznámy páchateľ priviezol v noci. Vysypal ho pár metrov od koryta rieky Nitra. "Je tu domový odpad. Nachádza sa tu naozaj všetko, nábytok, konzervy, spotrebiče, proste bordel, ktorý nepatrí sem, ale do zberného dvora," opísal Marko. "Je to pre nás šok, ale my ako rybársky zväz sa s takýmito problémami stretávame často," dodal Belis.

Nie je vylúčené, že páchateľa čoskoro vypátrajú. V odpade našli aj množstvo fotografií a videopásky. Dôkazy odovzdali polícii a pracovníkom odboru životného prostredia. Nelegálnu skládku zlikviduje obec. "Nepochopiteľné pre mňa to je. V Chynoranoch aj u nás v obci máme zberný dvor," opísal Marek Grach, starosta obce Nedanovce. 

"Tu sú plasty, sklo, elektrospotrebiče. To sa nerozloží. Zasa to sem niekto musí prísť zobrať a dať na zberný dvor, kde to mohol vinník hneď dať," doplnil Marko. Pokiaľ vinníka vypátrajú, hrozí mu pokuta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy