Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Taxikár mal sexuálne napadnúť zákazníčku: Rozhodnutie o jeho vzatí do väzby je už známe
Zdielať na

Taxikár mal sexuálne napadnúť zákazníčku: Rozhodnutie o jeho vzatí do väzby je už známe

BRATISLAVA / V prípade údajného sexuálneho napadnutia v taxíku sa v pondelok rozhodovalo o tom, či 24-ročný Uzbek bude väzobne stíhaný. Ide o incident, ktorý sa stal v nočných hodinách v Mlynskej Doline v Bratislave.

Obvineného muža s putami na rukách priviedli policajti do budovy Justičného paláca v pondelok popoludní. Prítomnosť novinárov ho očividne prekvapila a po celý čas sa snažil zakrývať si tvár. V sprievode hliadky smeroval rovno do pojednávacej miestnosti. Tam sa postavil pred sudcu, ktorý rozhodoval o tom, či bude stíhaný väzobne alebo na slobode. Rozhodovanie bolo pomerne rýchle. Verdikt padol do 45 minút. "Mestský súd Bratislava I. vzal obvineného do väzby, a to z dôvodu takzvanej preventívnej väzby. To je z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," informoval hovorca Mestského a Krajského súdu v Bratislave. 

Z pojednávacej miestnosti tak Uzbek v sprievode policajtov putoval rovno za mreže. Snažili sme mu dať priestor na vyjadrenie, na otázky však odpovedal neurčito. Mladý muž je už obvinený zo zločinu sexuálneho násilia spáchaného v štádiu pokusu. Polícia v tejto súvislosti prosí verejnosť o pomoc. V prípade, ak sa ženy stali v období posledných troch týždňov v nočných hodinách na území Bratislavy obeťou násilného správania sa vodiča taxislužby vo vozidle Toyota bielej farby, ozvať by sa mali na linku 158.

"V súvislosti s výzvou, ktorú sme verejnosti adresovali počas uplynulého víkendu sa nám prihlásila jedna osoba. Vo vyšetrovaní tohto prípadu policajti štvrtého bratislavského okresu aj naďalej intenzívne pokračujú," povedal hovorca KR PZ Michal Szeiff. Obvinený Uzbek podal voči rozhodnutiu o vzatí do väzby sťažnosť, rozhodovať tak o nej bude Krajský súd v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy