Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Strednú školu museli evakuovať. Anonym tam nahlásil bombu
Zdielať na

Strednú školu museli evakuovať. Anonym tam nahlásil bombu

BRATISLAVA / Poplach na ďalšej strednej škole. V pondelok 18. decembra ráno nahlásil neznámy páchateľ bombu v bratislavskej Rači. Žiakov okamžite evakuovali a školu prehľadávali psovodi. Podobné poplachy tu boli už pred dvoma týždňami. Po autorovi policajti stále pátrajú. Či ide o toho istého, nie je známe.

"Dnes v ranných hodinách sme na čísle 158 prijali oznámenie o nástražnom výbušnom systéme v jednej zo stredných škôl na ulici Na Pántoch. Predmetná udalosť je v štádiu preverovania," informovala Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

​Riaditeľka dostala ráno mail, v ktorom stálo, že o 8.30 h vybuchne na tejto škole bomba. Z tohto dôvodu okamžite zalarmovali všetky záchranné zložky. "Musím povedať, že polícia bola promptná, do 10 minút tu boli a potom prišli hasiči," priblížila Mária Katreniaková, riaditeľka Strednej odbornej školy.

Okrem školy museli evakuovať aj všetkých ľudí, ktorí sa nachádzali na priľahlom internáte, ktorý je spojený s ubytovňou. "To sa stalo počas vyučovania, boli sme na praxi. Zrazu prišiel zástupca, že máme ísť von. Videli sme policajtov vo vestibule, že nie je to cvičenie a máme si zobrať bundy a ísť rýchlo von," priblížila situáciu študentka.

Hasiči pomáhali z 9 poschodovej budovy vynášať aj zdravotne znevýhodnených ľudí. "Na mieste zasahovalo 13 príslušníkov hasičského zboru so 4 kusmi techniky. Pomáhali pri evakuácii a prehľadávaní poschodí internátu a strednej školy," informoval Tomáš Hegeduš, veliteľ zásahu HaZZ.

Pred školu pristavili aj evakuačný autobus. Tam sa mohli pred zimou ukryť študenti aj obyvatelia ubytovne, pokým sa nemohli vrátiť sa do priestorov školy. Tie kontrolovali policajti so špeciálne vycvičenými psami na vyhľadávanie výbušnín. "Prehliadka priestorov dopadla s negatívnym výsledkom," uviedla Šimková.

Rovnako to dopadlo aj pred dvoma týždňami, kedy sa na Mikuláša vyhrážal masakrom ešte stále neznámy páchateľ. Či sa v pondelok opäť prihlásil on alebo niekto iný, zatiaľ nie je známe. Môže si však dlhé roky posedieť za mrežami.


 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy