Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragická nedeľa na západe Slovenska. Po zrážke s vlakom zomrel jeden človek
Zdielať na

Tragická nedeľa na západe Slovenska. Po zrážke s vlakom zomrel jeden človek

BRATISLAVA / K tragédii došlo v blízkosti viaduktu pri Devínskom jazere. Rušňovodič mal na koľajisku medzi Rakúskom a Slovenskom spozorovať osobu na koľajisku, tragédii však zabrániť nemohol.

Podľa informácií TV JOJ sa mala staršia žena pohybovať na koľajisku v popoludňajších hodinách. Hoci rušňovodič použil záchrannú brzdu zrážke už nevedel zabrániť. “Rušňovodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov vylúčila” informoval bratislavský krajský hovorca polície Michal Szeiff.

Náraz bol taký silný, že telo ženy odhodilo z koľajiska a po niekoľkometrovom páse skončila pod viaduktom. Jej totožnosť ako aj bližšie informácie zisťuje polícia. "Poverený príslušník Odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodal Szeiff.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v tejto súvislosti na sociálnej sieti informovala o prerušení osobnej dopravy v úseku Devínska Nová Ves - Marchegg v nedeľu od 13.52 h.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy